• 瀏覽: 18,558
  • 回覆: 119
  • 追帖: 1
+16
5000元內地網購餐桌來港 網民打開驚見粉碎:我心碎了

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2373868/即時-港聞-Juicy叮-5000元內地網購餐桌來港-網民打開驚見粉碎-我心碎了

一堆碎片

釘箱都搞成咁,有冇其他穩陣冇鑊氣嘅方法

包裝好求其

同歐美D包裝爭得遠羅. 

好岸染鳩,易碎野揾集運?!

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-20 13:10 發表
 包裝好求其

同歐美D包裝爭得遠羅. 
人窮命賤

啲咩人會淘寶買大陸嘢,心照

上年我個張都係同一情況,集運收貨發現左通知賣家,賣家免費送多次!(只係送多次個檯面,個架係分開兩件貨),不過就遲左幾日到囉!

其實香港買岩板餐檯,要貴 5 至 10倍,同埋好可能你比完錢,香港間鋪頭幫你淘落黎就賺你成萬蚊智商稅!

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2022-9-20 13:40 發表

人窮命賤

啲咩人會淘寶買大陸嘢,心照
人窮命賤又要威
不如靜雞雞做雞

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-20 13:10 發表
 包裝好求其

同歐美D包裝爭得遠羅. 
笑9死

一般店主, 易碎品都叫你打木箱, 慳不慳自己決定

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-9-20 12:25 發表
5000元內地網購餐桌來港 網民打開驚見粉碎:我心碎了

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2373868/即時-港聞-Juicy叮-5000元內地網購餐桌來港-網民打開驚見粉碎-我心碎了
集運真係冇仇報, 大家都明白 集運掟貨的吧! 什麼易碎唔關佢事架⋯收你百零蚊就係咁⋯

本身包裝太弱, 有木架但保護性唔強
而石底又無加網去防爆

應該買埋保險啦~~

引用:
原帖由 中國香港001 於 2022-9-20 14:21 發表

笑9死
佢講緊呢張【歐美】貨呀ching

所謂的【italian】,1米2收你 9750港幣包埋60cm轉檯!(唔包凳!)仲要係最 cheap 個隻啞光岩板!注意係price廣告商的價錢,鋪頭應該再貴D!

我命苦用唔起啞光岩板,我都係用翻亮光岩板算數啦:

平價的啞光岩板,望兩眼就覺得cheap,用幾日就想換,要好有錢的,鍾意歐美貨人士先會買架!

咁樣釘木架, 有等於無, 搬運工人中間踩上去一定碎晒

引用:
原帖由 lhcdims 於 2022-9-20 14:51 發表

佢講緊呢張【歐美】貨呀ching

講緊運輸呀,同件貨價有乜關係。
德馬、日亞都正常包裝㗎啦,唔會打架。用得集運緊係有風險啦,易粹品通常都同賣家又或者集運倉先溝通好。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]