• 瀏覽: 19,913
  • 回覆: 68
+2
老細好鍾意錄voice msg,明明有啲野打幾隻字就表達到,佢都要去錄音。問題佢又唔識錄音咁,正常錄音都要㩒實等幾秒先好講野,佢又唔係,搞到完全聽唔到佢前面講咩。
佢講野又時快時慢,一時講勁快,快到唔知佢講咩,搞到又要重播幾次段錄音先聽得明。
一時又講緊慢,er就er左幾十秒,聽完真係覺得時間都浪費晒。
最怕嘅係佢一連send十幾個錄音果嚟,仲要段段都分幾鐘,講咁多不如佢直接打畀我算啦,真係見到都唔想聽。懷疑老細係唔係唔知電話係有得語音輸入法,唔知如果叫老細用語音輸入法,老細會唔會嬲呢?

引用:
原帖由 我係癲佬 於 2022-9-20 13:09 發表
老細好鍾意錄voice msg,明明有啲野打幾隻字就表達到,佢都要去錄音。問題佢又唔識錄音咁,正常錄音都要㩒實等幾秒先好講野,佢又唔係,搞到完全聽唔到佢前面講咩。
佢講野又時快時慢,一時講勁快,快到唔知佢講咩,搞到又要重播幾次段錄音先聽得明。
一時又講緊慢,er就er左幾十秒,聽完真係覺得時間都浪費晒。
最怕嘅係佢一連send十幾個錄音果嚟,仲要段段都分幾鐘,講咁多不如佢直接打畀我算啦,真係 ...
因為嗰個係你老細所以 你冇得揀

鍾意錄音嘅原因係唔係唔識打字

你都識抹地你都識洗廁所唔通你返工去洗廁所咩 道理都係一樣

最討厭人錄音回覆或對答

引用:
原帖由 nghea 於 2022-9-20 13:43 發表

因為嗰個係你老細所以 你冇得揀

鍾意錄音嘅原因係唔係唔識打字

你都識抹地你都識洗廁所唔通你返工去洗廁所咩 道理都係一樣
打字唔會方便啲咩

引用:
原帖由 圓滿清純的枇杷 於 2022-9-20 13:44 發表
最討厭人錄音回覆或對答
我都係

引用:
原帖由 我係癲佬 於 2022-9-20 15:36 發表

我都係
在公司又唔方便開來聽, 又要鬼鬼鼠鼠去冇人地方聽

用語音轉換文字.

吊起上黎個語氣,用錄音先表達到

同感,返工時間唔方便聽錄音,特別係一連串錄音😖😖😖

引用:
最怕嘅係佢一連send十幾個錄音果嚟,仲要段段都分幾鐘,講咁多不如佢直接打畀我算啦,真係 ...
佢用咩輸入法關你咩事

引用:
你係老細定佢係

咩野年代?仲洗打字咪?
語音輸入啦!
錄音係想對你傳神喲爆粗都壓場喲啦!
你感受唔感受到呢?

引用:
原帖由 圓滿清純的枇杷 於 2022-9-20 16:30 發表

在公司又唔方便開來聽, 又要鬼鬼鼠鼠去冇人地方聽
李老板話:
你唔識用智能手機個殘障系統將語音轉做文字咩?
你出部智能手機成皮野,夠境係部機智障定係個人智障呢?係機玩人定人玩機呢?
洗唔洗出埋隻藍牙耳機比你同我24小時standby呢?
感唔感受到李老板既壓場感呢?

懶打,講最快

佢就係 貪方便

錄音要搵番啲對話 非常麻煩

提外話,好多人都打橫部手機,用speaker 聽錄音。好樣衰及討厭
係唔係 唔知道 可以好似聽電話咁聽到錄音?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]