• 瀏覽: 9,428
  • 回覆: 17
+5
本主題由 mongkok brother 於 2022-9-22 17:36 移動
當初北京國安歸化的兩個球員,分別是李可和侯永永,他們歸化之前,大家充滿期待,特別是挪威三傑之一的侯永永,我們知道挪威也是足球強國,能夠稱為三劍客之一,水平能差嗎?

去到中國, 幾年後, 身價得返同輩.. 1/400

不過所謂挪威3傑, 是不是經理人用來呃大陸佬花錢收篇佢作出來???
佢當年有無咁被睇好?

入籍就入籍啦, 歸什麼化 ?

以為自己係天朝大國, 全世界仲係鑽木取火、都係無文明的生番, 爭住做大陸人向你朝拜 ?

挪威都叫足球強國
1936年拎過奧運銅牌咁大把

引用:
原帖由 TN5207 於 2022-9-21 10:35 發表
挪威都叫足球強國
1936年拎過奧運銅牌咁大把
你唔有咁大吹咁大, 點填申請表入籍呀 ?

申請表可能寫 : 佢地係 SoB推介、又係夏蘭特師兄 ...

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-9-21 09:08 發表
當初北京國安歸化的兩個球員,分別是李可和侯永永,他們歸化之前,大家充滿期待,特別是挪威三傑之一的侯永永,我們知道挪威也是足球強國,能夠稱為三劍客之一,水平能差嗎? 

身價..  1/400
係夏蘭特就話啫⋯⋯

引用:
原帖由 TST-East 於 2022-9-21 09:49 發表
入籍就入籍啦, 歸什麼化 ?

以為自己係天朝大國, 全世界仲係鑽木取火、都係無文明的生番, 爭住做大陸人向你朝拜 ?
入籍要住5年先可以代表中國
歸化馬上有中國身份,可代表中國出場
(好似係)

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-9-21 12:08 發表

入籍要住5年先可以代表中國
歸化馬上有中國身份,可代表中國出場
(好似係)
僱傭兵就僱傭兵啦 歸什麼化 ?

以為人家係未開發、茹毛飲血的南蠻, 要來投奔文明大國 ?

引用:
原帖由 TST-East 於 2022-9-21 12:48 發表

做乜發晒癲

引用:
原帖由 TST-East 於 2022-9-21 12:48 發表

唔知,對字眼沒興趣,只係純粹講規則
(利申;中國足球正垃圾)

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2022-9-21 12:52 發表

做乜發晒癲
唔知,瘋了

當年「挪威三傑」三個人現在混得如何?

挪威足球強國?唔係掛

引用:
原帖由 天生夜筍盤 於 2022-9-21 23:03 發表
挪威足球強國?唔係掛
對比中國的確係

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-9-21 09:08 發表

去到中國, 幾年後, 身價得返同輩.. 1/400

不過所謂挪威3傑, 是不是佢經理人用來呃9大陸佬花錢收篇佢, 作出來???

佢當年有無咁被睇好?

早在2014年,挪威就把侯永永、厄德高和阿熱並稱“挪威三傑”

其實同為挪威98黃金一代的代表,侯永永是“挪威三傑”中成名最早的。侯永永2013年5月1日就代表挪威U15國家隊出場,而厄德高到了2013年9月17日才代表U15國家隊出場,侯永永比厄德高早了3個多月。

後排左一侯永永擔任挪威U17隊長

值得一提的是,2014至2015年期間,侯永永一直擔任挪威U16和U17國家隊的隊長。侯永永為挪威U15、U16、U17、U18國家隊一共出場41次,打進11球。

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-9-23 08:22 發表

對比中國的確係
屌 同中國足球比..點解你唔同前30名比?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]