• 瀏覽: 3,849
  • 回覆: 8
請問安裝過程及時之後使用滿意嗎? 價錢同香港都相差幾遠諗緊好唔好喺淘寶買但係又擔心買完之後會有問題

引用:
原帖由 Mr.Kabie22 於 2022-9-21 12:07 發表
請問安裝過程及時之後使用滿意嗎? 價錢同香港都相差幾遠諗緊好唔好喺淘寶買但係又擔心買完之後會有問題
自己識用油壓鑽,識睇喉管路線(簡單D講你唔好鑽落條電線度🤪),熄燈制同電箱裡面個燈的大制安裝,應該唔係問題,唔識揾師傅安裝都係好容易,因為好多鋪頭都係淘落黎跟住賣貴幾倍比你!

使用上都壞過,例如 led 燈壞過火牛,一般賣家都會免費寄過一次比你,不過就要自己換囉!

香港買都得,但系我唔會買翻淘寶有的款囉!有D貼牌都好D,都叫做換左個盒,個盒有簡體字個D真系好難係香港比貴幾倍錢買囉!🤣

香港買唔通係香港做咩,咪一樣所有材料工序係大陸。買大陸名牌好過。都唔記得幾多年無係香港買燈。

全屋的吸頂燈都係淘寶買的.自己安裝.用左好耐都無事.客廳燈60W連運費二百幾港元.香港最普通的吸頂燈款都過1000元.淘寶仲要有好多款式可以選擇.最貴的款都吾洗500元.

引用:
原帖由 ting61 於 22/9/2022 01:47 發表
全屋的吸頂燈都係淘寶買的.自己安裝.用左好耐都無事.客廳燈60W連運費二百幾港元.香港最普通的吸頂燈款都過1000元.淘寶仲要有好多款式可以選擇.最貴的款都吾洗500元.
香港最普通的吸頂燈 , 69元. 冇乜花款㗎喇   就咁吸頂燈一個    膠殼鐵底.
深水埗福仁商場二樓有得買    不過係用傳統E27燈座

幾年前我都買咗兩個,   裝喺出租間屋度    費事用led燈    一陣壞咗就叫你上去整
用番傳統E27燈座有好處,   
有壞叫租客自己換燈膽囉

引用:
原帖由 Mr.Kabie22 於 2022-9-21 12:07 發表
家中廳吊燈及房吸頂燈都係淘, 用左5年幾都冇問題
最好揀天貓既大廠, 例如opple, 佛山照明....買之前可以先網上睇下間廠既背景....
貪平去買雜廠風險就必然高, 人地未必有心呃你, 而係內地好多產品針對較落後既農村地區, 自然將貨就價.

最大既問題, 反而是安裝, 如果是大裝修叫師父裝就冇問題, 否則搵人裝都幾煩

我全屋燈都係淘寶買
運咗落嚟叫裝修師傅順手裝埋
淘寶d燈唔止價錢平,d款仲好多好新
質量都ok, 我舊屋果度曾經淘過一款¥28蚊既走廊燈,用咗6年都無壞過

引用:
原帖由 ft907 於 2022-9-22 09:23 發表

香港最普通的吸頂燈 , 69元. 冇乜花款㗎喇   就咁吸頂燈一個    膠殼鐵底.
深水埗福仁商場二樓有得買    不過係用傳統E27燈座

幾年前我都買咗兩個,   裝喺出租間屋度    費事用led燈    一陣壞咗就叫你上去整
用番傳統E27燈座有好處,   
有壞叫租客自己換燈膽囉
本來我都想就咁裝24W led 燈膽, 壞左就自己換, 見淘寶的吸咀燈仲平過買燈膽, 買左幾盞, 24W ¥27, 最貴果盞36W都係¥49, 仲有三色光, 之前在香港買左一個24W連安裝收$600, 呢D燈日日用預左用三幾年壞就換, 搵人換好貴

引用:
原帖由 連續宇宙的信箱 於 25/9/2022 11:35 發表

本來我都想就咁裝24W led 燈膽, 壞左就自己換, 見淘寶的吸咀燈仲平過買燈膽, 買左幾盞, 24W ¥27, 最貴果盞36W都係¥49, 仲有三色光, 之前在香港買左一個24W連安裝收$600, 呢D燈日日用預左用三幾年壞就換, 搵人換好貴
根本喺香港   人工貴過料錢好多    如果你識自行更換   梗係買呢啲廉價淘寶燈喇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]