• 瀏覽: 38,650
  • 回覆: 195
+3
引用:
原帖由 食神係我 於 2022-9-21 12:38 發表
監警會委員余黎青萍,9月21日在會議時,突然將矛頭指向TVB的香港小姐比賽,指泳裝環節:「個個少布到不得了!」余黎青萍說:「答問題使唔使要喺冷氣房裏面,對住曾志偉嗰啲咁樣,瞪大眼望到實,點解要着三點式答問題呢?我真係唔明。」

咁多年嚟港姐都係咁㗎啦,泳裝係其中一個環節唔係唯一一個環節喎,咁都有得講?
仲要指名話係曾志偉嗰啲咁樣,係咪針對緊個人如果港姐泳裝環節唔係對住曾志 ...
所以,我佩服阿叻!
記得,有一屆阿叻係着泳褲3角果種去問問題。

引用:
原帖由 6seven 於 2022-9-21 12:58 發表
唔講下環球小姐選美, 國際小姐選美?

西人定了這國際標準, 有一個泳裝答問環節.

如果香港小姐代表香港參加國際選美, 到時乜都唔識, 點比賽? 點參選? 點代表香港?
劉家傑年代已經開始、依家批評、奇怪

引用:
監警會委員余黎青萍,9月21日在會議時,突然將矛頭指向TVB的香港小姐比賽,指泳裝環節:「個個少布到不得了!」余黎青萍說:「答問題使唔使要喺冷氣房裏面,對住曾志偉嗰啲咁樣,瞪大眼望到實,點解要着三點式答問題呢?我真係唔明。」

咁多年嚟港姐都係咁㗎啦,泳裝係其中一個環節唔係唯一一個環節喎,咁都有得講?
仲要指名話係曾志偉嗰啲咁樣,係咪針對緊個人如果港姐泳裝環節唔係對住曾志 ...
如果佢著泳衣有人睇就唔會咁講啦香港先生又唔講

穿泳衣是俾富豪睇的.....
呢個阿婆係真傻.....

引用:
原帖由 綠色隊長98 於 2022-9-21 13:07 發表

劉家傑年代已經開始、依家批評、奇怪
呢D叫"大衛鬥巨人效應", 個個都覺想打倒巨人做"大衛王".

新一代大衛王出現, 咪又係下一個巨人.......

PS: 點解巨人一定係壞? 而大衛一定係正義?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Tsundis 於 2022-9-21 12:50 發表
好多選美會都穿泳衣對答,佢針對性講TVB 確實有點問題,如果我是其中佳麗,更感冒犯,即你當我做咩?~
TVB香港小姐泳裝環節,做左幾十年,而家呢條魚先出聲,真係多9余

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Ah_luk 於 2022-9-21 13:23 發表

TVB香港小姐泳裝環節,做左幾十年,而家呢條魚先出聲,真係多9余
係女士,告你性別歧視㗎

問題係余太係公開場合,用一d大眾唔接受嘅言論,指名道姓咁醜化一個人

余太要檢討下自己係唔係仲適合自己嘅崗位

支持告個女人啦,講嘢唔經大腦

引用:

世界小姐丶環球小姐都有咁嘅環節,咁係咪要着中山裝答問題?

引用:
原帖由 高達怪異理想 於 2022-9-21 13:33 發表
支持告個女人啦,講嘢唔經大腦
佢至少要道歉,佢令我再睇港姐比賽時有心理陰影?其實對司儀同佳麗都會有

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]