• 瀏覽: 19,912
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
本主題由 YanNessIsMe 於 2022-10-1 10:54 移動
引用:
原帖由 池塘中的金魚 於 2022-9-21 22:11 發表

香港女性遲了二十年才懂得擁有自己身體,可以替自己身體話事!
今時今日女性唔須要被男性眼光思想去束縛 !

引用:
原帖由 池塘中的金魚 於 2022-9-22 11:07 發表

所以香港女性很渴望找外國男朋友,可以被尊重、被重視。
你講得好啱, 香港男人脆弱到連女性紋身都容納唔到 !
靠詆毀污衊來保護他們的自卑感和專制思想。

引用:
原帖由 多明戈 於 2022-9-22 11:39 發表
以男人睇異性嘅觀感上,
只要面積同內容唔係太誇張我覺得係OK,
(例如2寸平方咁上下嘅蝴蝶仔之類)
但女仔自己就要諗清楚咁紋左就幾乎係一生一世伴隨自己,
同埋例如畀男人睇到難會更加將心思引到自己身體上,
真係接受到包括咸濕佬在內嘅果D目光先好.
這更顯得女性真勇敢, 真有勇氣!

引用:
原帖由 多明戈 於 2022-9-22 15:04 發表

其實仲有一點講起黎帶點不雅嘅影響,
就係一旦某啲原因下拍左性感照甚至裸照並流出,
即使唔見樣, 熟人亦好容易透過紋身認得出係邊個.
不要混淆視聽, 不雅照片被熟人看見, 是事主受到不道德的人雙重傷害。

引用:
原帖由 池塘中的金魚 於 2022-9-22 17:13 發表

不單止長輩,是所有人。
香港女性一直被男權洗腦,由男人去批判應該和不應該。

西方女性早已經擺脫這種思維,她們紋身是表達自己的一種方式,男人睇唔順眼是不尊重,當然更不要遑論去欣賞女性了!
香港男人毫無素質, 思維從沒有進步, 香港女性續漸解放, 學歷及賺錢能力超越男性。
小男人心態越來越嚴重。

引用:
原帖由 超級紫色的西瓜 於 2022-9-23 18:25 發表

如果有理性去解讀我嘅回應,就清楚並沒有針對性別,我更沒有標籤紋身=壞人,所講嘅係自己身體自己話事嘅行為或價值觀,而由接受紋身開始可以引發很多問題。

不要將你自己的無知以為偉大,自私行為不要強加于人。當西方國家吸大麻變成娛樂,咁樣吸毒就=不是壞分子?只是自欺欺人吧。
"鼓吹紋身只是開始........濫藥、濫交.....跟隨而來", 這就是標籤啦!

人家只是為了女性紋身去辯護, 你就拉扯到吸毒, 司馬昭之心!

敢講唔敢認!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]