• 瀏覽: 24,028
  • 回覆: 89
引用:
原帖由 泡泡果 於 2022-9-22 15:29 發表
其實如果你留意下, 好多人係企街/商場, 都係鍾意企係條路中間~
佢地唔會諗下自己企係中間會阻住人行~
真係好想講句, 等人唔該行埋一邊~ 
agree

引用:
原帖由 J@son^_^ 於 2022-9-21 15:59 發表
每朝返工已經好趕時間,呢幾日畀我遇到個人唔知應該話佢奇怪好定阻碇好
呢個禮拜喺大堂等𨋢會遇到同一個男人,無論佢係第一個入𨋢定之後入𨋢都好,只要一入𨋢佢就會企正中間
就好似啲明星企喺個台中心位,享受大家望佢嘅目光
點解第一個入𨋢你要企中間呀?有冇諗過之後啲人要拍牆企要經過你呀,一禁完𨋢你自己拍牆企咪好地地又唔會阻住人囉
第一日見到佢已經覺得好古怪,呢幾日都見到佢keep住留意佢會企邊,佢堅持 ...
香港人格賤出哂名,坐地鐵坐巴士一樣有呢種超級自私既人

既然你咁留意佢,點解你唔提醒佢

企中間嗰啲人最鐘意係電梯度放屁

好多痴線小心

大支嘢甘款

鳩佬 成班一齊夾住佢就岩

每朝番工部𨋢都係12樓唔郁.....有時2-3分鐘先落黎, 一個睡眼惺忪嘅細佬+菲傭, 然後趕頭趕命去大堂嘅校巴

我肯定佢個菲傭HOLD住部𨋢等個小鬼....最衰有一部𨋢落緊, 其他𨋢就唔上黎

引用:
原帖由 J@son^_^ 於 2022-9-21 15:59 發表
每朝返工已經好趕時間,呢幾日畀我遇到個人唔知應該話佢奇怪好定阻碇好
呢個禮拜喺大堂等𨋢會遇到同一個男人,無論佢係第一個入𨋢定之後入𨋢都好,只要一入𨋢佢就會企正中間
就好似啲明星企喺個台中心位,享受大家望佢嘅目光
點解第一個入𨋢你要企中間呀?有冇諗過之後啲人要拍牆企要經過你呀,一禁完𨋢你自己拍牆企咪好地地又唔會阻住人囉
第一日見到佢已經覺得好古怪,呢幾日都見到佢keep住留意佢會企邊,佢堅持 ...
會咁諗 
1. 你有啲腦
2. 你當其他人有腦
A. 大把人住一樓要衝入lift(又一定第一個出番黎)
B. 地鐵或者坐車有幾多人都唔會除低個背囊左右fing fing 下 撞到人都好似冇事發生 

引用:
原帖由 韓風肥肥富豪 於 2022-9-21 16:11 發表

阻住曬
冇阻住,中間所有人可以出入,吾好乜都怪人點點點

呢啲怪人, 叫佢死開。

風扇底 ?!

引用:
原帖由 泡泡果 於 22-9-2022 15:29 發表
其實如果你留意下, 好多人係企街/商場, 都係鍾意企係條路中間~
佢地唔會諗下自己企係中間會阻住人行~
真係好想講句, 等人唔該行埋一邊~ 
我雖然怕污糟,之但係我行又好企又好,一慨挨邊, 
而且,我係個非常之有 社交距離 意識嘅人,自細就有,行路一定帶眼,靠邊兼快閃。

引用:
原帖由 CS601P 於 22-9-2022 22:35 發表
他對眼可以見到野,升降機有幾件企最後,不想衝撞到它們才企中間...
聽講話,夜搭巴士唔好坐車尾,行路唔好挨牆,我日日係咁,乜事都冇。

引用:
原帖由 高傲神氣 於 23-9-2022 15:52 發表

會咁諗 
1. 你有啲腦
2. 你當其他人有腦
A. 大把人住一樓要衝入lift(又一定第一個出番黎)
B. 地鐵或者坐車有幾多人都唔會除低個背囊左右fing fing 下 撞到人都好似冇事發生 
手機(或者電腦),耳筒同背囊,幾乎係香港人嘅招牌裝備,我通通都冇,日日輕裝上陣。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]