• 瀏覽: 9,393
  • 回覆: 51
  • 追帖: 1
+13
相信各位C兄C姐就快出發

為嚟緊嘅自由行做準備,想係度集中研究一下日本各地嘅PCR檢測推介及價錢,先謝各位C兄C姐嘅分享

+ 包COVID嘅旅遊保險 討論

+ 日本/香港入境 需知的討論

引用:
原帖由 0_C 於 2022-9-21 23:20 發表
相信各位C兄C姐就快出發

為嚟緊嘅自由行做準備,想係度集中研究一下日本各地嘅PCR檢測推介及價錢,先謝各位C兄C姐嘅分享
師姐。你都出發呀?

返港都將會取消核酸檢測,不用煩了。

引用:
原帖由 moonleung 於 2022-9-22 08:19 發表

師姐。你都出發呀?
暫時無呀,不過想做下準備。

Moon姐妳呢?

引用:
原帖由 Cepa 於 2022-9-22 10:37 發表
返港都將會取消核酸檢測,不用煩了。
係呀,最後應該會,但應該無咁快,我估應該先會改做0+7

0+7 就可以出發了,到時應該要做PCR,所以做定research向各位C兄C姐請教

宜家方案好似 0+7or 0+3/4
另外到港機場後PCR /快測

不用上機前外地先做PCR

引用:
原帖由 kingson12 於 2022-9-22 15:14 發表
宜家方案好似 0+7or 0+3/4
另外到港機場後PCR /快測

不用上機前外地先做PCR
欣賞C兄你咁樂觀

不過唔想等所有OK才出發,所以係香討請教嚟緊出發嘅C兄C姐, 希望嚟緊有C兄C姐分享一下

反而想知如果喺日本中左招可以點搞?會唔會比人捉去隔離?醫療費貴唔貴?

引用:
原帖由 andyyyy 於 2022-9-22 16:42 發表
反而想知如果喺日本中左招可以點搞?會唔會比人捉去隔離?醫療費貴唔貴?
據我現在的理解,而家日本唔駛落地做檢測,所以中唔中就睇你上機前嘅檢測結果。

如果中咗: 上唔到機,如保險有包中咗要留在該地嘅洗費,咁就只係請假嘅問題。

以上如果有理解錯漏,請各位C兄C姐更正或補充。

引用:
原帖由 0_C 於 2022-9-22 12:48 發表

暫時無呀,不過想做下準備。

Moon姐妳呢?
暫時不能呀。無假期。

引用:
原帖由 0_C 於 2022-9-22 12:52 發表

係呀,最後應該會,但應該無咁快,我估應該先會改做0+7

0+7 就可以出發了,到時應該要做PCR,所以做定research向各位C兄C姐請教

某旅行社刊登的

引用:
原帖由 0_C 於 2022-9-22 18:28 發表

據我現在的理解,而家日本唔駛落地做檢測,所以中唔中就睇你上機前嘅檢測結果。

如果中咗: 上唔到機,如保險有包中咗要留在該地嘅洗費,咁就只係請假嘅問題。

以上如果有理解錯漏,請各位C兄C姐更正或補充。
打齊指定3⃣️針️之前不需要做PCR; 若是科興、或溝針科興就要日本指定在香港可接受的PCR Test 

引用:
原帖由 andyyyy 於 2022-9-22 16:42 發表
所以買保險穩陣D

引用:
原帖由 omegaseiko 於 2022-9-22 21:15 發表

所以買保險穩陣D
問題係保險包唔包?

引用:
原帖由 andyyyy 於 2022-9-22 22:28 發表

問題係保險包唔包?

包D唔包D

主題標籤 #日本
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]