• 瀏覽: 23,764
  • 回覆: 39
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 jackyfree2 於 2022-9-22 18:02 發表

二級行政主任...MPS 15-27。

十年前...即2012年,
2012 Point 15
2013 Point 16
2014 Point 17
2015 Point 18
2016 Point 19
2017 Point 20
2018 Point 21
2019 Point 22
2020 Point 23
2021 Point 24
2022 Point ...
非常和味 唔升職做10年都5萬幾 已經好過出面好多所謂既經理級

但正常情況下10年點都升到上EO1 6-7萬人工再有房屋津貼萬幾蚊 泊得住專業人士

引用:
原帖由 長谷川先生 於 2022-9-23 08:38 發表

非常和味 唔升職做10年都5萬幾 已經好過出面好多所謂既經理級

但正常情況下10年點都升到上EO1 6-7萬人工再有房屋津貼萬幾蚊 泊得住專業人士
三年後...已經有得Atg. EOI架喇~

引用:
原帖由 賀天生大佬88 於 2022-9-22 18:37 發表

你assume 佢年年pass appraisal 有point 加?
除非好差,一般都會pass 

引用:
原帖由 賀天生大佬88 於 2022-9-22 18:37 發表

你assume 佢年年pass appraisal 有point 加?
你問依個問題.好搞笑. 證明你唔係入邊做.  拎c report 都跳到point.   要令一個人無得跳point 係好難

引用:
原帖由 長谷川先生 於 2022-9-23 08:38 發表

未到pt. 34係攞唔到nca。
正常做5年度就會act EO1, 仲要confirm EO1又加多1年多d, 所以10年度應該大約係pt. 30度

提示: 違規內容已被屏蔽
EO唔易做㗎!好多REPORT MINS email 等要寫。中英文要好,仲好多無償OT,邊可能坐住等出糧。

引用:
原帖由 lp1601 於 2022-9-23 10:36 發表

未到pt. 34係攞唔到nca。
正常做5年度就會act EO1, 仲要confirm EO1又加多1年多d, 所以10年度應該大約係pt. 30度
原來未到pt.34攞唔到nca?莫非公務員事務局網頁有心誤導?
https://www.csb.gov.hk/tc_chi/admin/benefits/760.html
非實報實銷現金津貼計劃
符合資格的人員可在任職政府期間領取非實報實銷現金津貼最多合共120個月。根據這項計劃:
  1. 對於總薪級表第34點或以上或同等薪點的人員,這項津貼是服務條件之一;
  2. 對於總薪級表第22至33點或同等薪點並已連續服務至少3年的人員,這項津貼按配額制度發放;以及
  3. 總薪級表第22點以下或同等薪點並已連續服務至少20年的人員,可選擇按上文第(2)項所指的同一配額制度領取這項津貼,或在達至公務員公共房屋配額指定所需的服務年資後,申請公務員公共房屋配額下的公共房屋。

非實報實銷現金津貼有兩套津貼表,一套適用於由總薪級表第34點或以上或同等薪點開始領取津貼的人員,另一套適用於由總薪級表第34點以下或同等薪點開始領取津貼的人員。

引用:
原帖由 jackyfree2 於 2022-9-22 18:02 發表

2022年應為mps pt 26。

引用:
原帖由 eboyhk01 於 2022-9-23 11:58 發表
EO唔易做㗎!好多REPORT MINS email 等要寫。中英文要好,仲好多無償OT,邊可能坐住等出糧。
請得都唔會等閒之輩

我幾個 EO 上司全部 1 hon + master + 未夠 30碎

引用:
原帖由 buffalo123 於 2022-9-23 13:41 發表

「攞唔到」三個字嘅意思非常清晰,含意顯然不包括「慢慢排」。請唔好夾硬搵啲嘢嚟爭論。
咁請問低過pt. 34攞既nca有冇可能係萬幾蚊呀? D1都少過pt.34喎。仲唔係搵野黎爭論。
可能我見識少,我就無識過亦未見過EO會係SEO之前攞NCA。當然你鍾意話有仲好多我都會信你。

引用:

錯啦,EO grade pt19係omitted point

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]