• 瀏覽: 64,011
  • 回覆: 1,219
  • 追帖: 6
+21
看新聞, 英國工人擺工
原來英國的老師年薪只有3.5至4.5萬英鎊
遠低於香港老師,
而且, 這仲當係荀工, 冇香港人份的, 要做就去工廠做整餅.....

原來那些口口聲聲話為仔女好移民的, 係想害死仔女嗎??

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-9-23 04:43 發表
看新聞, 英國工人擺工
遠低於香港老師,
而且, 這仲當係荀工, 冇香港人份的, 要做就去工廠做整餅.....

香港殺校喎!仲做老師?唔係呀?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-9-23 04:43 發表
看新聞, 英國工人擺工
遠低於香港老師,

我老友 Eddie 都話送餐係英國係高尚職業
搞到我以為香港無送餐呢份工作添

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-9-23 05:36 發表

我老友 Eddie 都話送餐係英國係高尚職業
搞到我以為香港無送餐呢份工作添
我諗全世界 投訴撚香港最多, 香港送餐 唔易做

無知真可怕

香港人有幾高人工?都成失業大軍啦,樓又跌,工又冇。

97前平均12算,仲試過15算,仲有出糧已經扣咗稅,係ok的。 

依家跌到差唔多8算加通脹,唔同舊史了,變咗舊屎了!低處未算低!

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-9-23 05:12 發表

香港殺校喎!仲做老師?唔係呀?
殺校後一個老師都冇咩?

我擔心冬天 好多甴回港⋯

引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2022-9-23 06:21 發表

殺校後一個老師都冇咩?
夕陽行業, 根本大家都知自己係韭菜, 仲點會再生韭菜俾人割!

引用:
看新聞, 英國工人擺工
遠低於香港老師,

因為英國薪俸稅稅率特別奇怪
由 4萬磅年薪, 跳到去6萬磅年薪. 呢一級非常之大
令嗰啲搵5萬磅年薪嘅人,
實際收到嘅錢,
比4萬磅年薪嘅人嘅人仲要少,
可能6萬磅年薪嘅老師屬極少數
絕大部份都係落在4萬磅呢個價位.

引用:
原帖由 zerobyte 於 2022-9-23 06:27 發表
仔女仲日日喺學校俾人打到豬頭咁
移民就係要俾人打啦
你已經 out 哂! D料來自三十年前, 未有internet 年代!

主題標籤 #移民 #英國
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]