• 瀏覽: 100,274
  • 回覆: 147
  • 追帖: 2
+16
引用:
原帖由 kingson12 於 2022-9-23 16:35 發表

我個人建議、真係個人建議;

我一個小時前睇呢邊機位,11月份仍然有去大阪嘅,如果真心想出去旅遊玩,而口袋嘅錢同時間足夠,可以先嚟台灣玩幾日,然後再去日本,不失為一個方法。反正到時呢邊已經取消所有隔離政策。一次玩兩個地方,真係有得諗。

PS 版主如覺得我有提及其他地方旅遊而觸犯版規,請見諒及刪貼,謝謝

引用:
原帖由 一家團聚 於 2022-9-23 17:13 發表

我個人建議、真係個人建議;

我一個小時前睇呢邊機位,11月份仍然有去大阪嘅,如果真心想出去旅遊玩,而口袋嘅錢同時間足夠,可以先嚟台灣玩幾日,然後再去日本,不失為一個方法。反正到時呢邊已經取消所有隔離政策。一次玩兩個地方,真係有得諗。

PS 版主如覺得我有提及其他地方旅遊而觸犯版規,請見諒及刪貼,謝謝
個人意見係留番D錢去日本。

引用:
原帖由 LG02 於 2022-9-23 17:26 發表

個人意見係留番D錢去日本。
都啱。

個人建議啫,無問題👍🏻

去六日咁少有無搞錯呀,浪費左張機票

引用:
原帖由 小心過馬路 於 2022-9-23 07:50 發表
樓主,cheap cheap地座住HK Express 先,行李加幾舊, 慳番9千幾一個人夠哂成個trip 豪玩豪食啦係都要座嘅CX都係5千幾啫(時間差少少), 揾張皮半嘅econ機票嚟玩比較?我揾到4皮1張econ都有

引用:
原帖由 omegaseiko 於 2022-9-23 13:13 發表

我買了可無限️次改期嗰種,彈性啲
me too, 有心去要早啲規劃,而家你轉上網睇都入唔到去

引用:
原帖由 reddogdog 於 2022-9-23 15:49 發表

八國聯軍洗唔洗記?
歷史唔使你教囉 唔好係度影響人家討論去玩

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 豪過你 於 2022-9-23 17:55 發表

歷史唔使你教囉 唔好係度影響人家討論去玩
咪又係你講先,你影響人去玩.

引用:
原帖由 大大支嘢 於 2022-9-23 17:48 發表

me too, 有心去要早啲規劃,而家你轉上網睇都入唔到去
對,搶到都貴!

我見Shopback依加都多咗好多book日本機票同酒店嘅4.5%-5.5%現金回贈promotion,好鬼死心動

準備好隨時可以返鄕下

飛機油都貴左5成,大家仲未接受到高通脹年代,仲用3年前廉航個價來睇今日的野?

引用:
原帖由 wtf_name 於 2022-9-23 18:27 發表
飛機油都貴左5成,大家仲未接受到高通脹年代,仲用3年前廉航個價來睇今日的野?
揸車嘅油費我都俾唔起,點樣俾飛機嘅油費

引用:
原帖由 死亡彩虹 於 2022-9-23 18:15 發表
我見Shopback依加都多咗好多book日本機票同酒店嘅4.5%-5.5%現金回贈promotion,好鬼死心動

準備好隨時可以返鄕下
我遺失記憶,唔記得去日本係要住邊間酒店⋯⋯

我經歷點解剛剛相反既。
之前check NH機位,去程有位,回程waitlist,落咗2個booking。
頭先公佈完消息,前後2個booking都confirm咗。
加下頭痕緊,發現原來無咩著數,行李除了多一件外,同搭CX一樣。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]