• 瀏覽: 94,811
  • 回覆: 141
  • 追帖: 2
+16
引用:
原帖由 小心過馬路 於 2022-9-23 20:06 發表

NHK 最正 no.1
去東京,我寧願搭日本航空。

最近一次搭 ANA 去東京,要搭巴士出去停機坪。我不如搭廉航。

引用:
原帖由 半夜強勁的樓奴 於 2022-9-24 00:15 發表

去東京,我寧願搭日本航空。

最近一次搭 ANA 去東京,要搭巴士出去停機坪。我不如搭廉航。
行橋上機 定出機坪上機 真係咁重要

我自己反而鐘意坐車仔出機坪上機 好得意

我覺得係日本機場買車飛出市區排條隊係惡夢!
好記得排隊拎車飛,又攰又眼瞓又肚餓,
出市區要等車又耐 唔多好受

訂了一月北海道cx,機票一萬元呢個價都ok,我來了

引用:
原帖由 小心過馬路 於 2022-9-23 07:50 發表
返鄉下啦

機票貴,但酒店又唔見貴到,例如大阪新酒店都好抵玩 (自已睇 flyouthk.com/%e5%a4%a7%e9%98%aa%e6%96%b0%e9%85%92%e5%ba%97-20212022-%e6%b8%85%e5%96%ae/)。係唔係主要因為機票供應太少? 

引用:
原帖由 reddogdog 於 2022-9-23 15:48 發表

崇乜拜,裝香咩?
野啱食,4個鍾頭機夾啱時間可以睇到櫻花,紅葉,雪,邊度有?
鄉下地方仲犀利週圍都乾淨.
東京,大阪個d 已經唔同以前,污糟左好多,其它地方雖然未必污糟,但可能都走樣

引用:
原帖由 加多尼奧 於 2022-9-23 14:20 發表
我覺日本岩食同岩玩,治安都算好。唔關崇日事。
如果你唔係後生靚女,個邊治安係 ok 

引用:
原帖由 jptiger 於 2022-9-24 10:32 發表

東京,大阪個d 已經唔同以前,污糟左好多,其它地方雖然未必污糟,但可能都走樣
城市梗係唔掂,煙頭週地都有

引用:
原帖由 小心過馬路 於 2022-9-23 10:12 發表
可唔可以日本同韓國連住玩呢? 一不離二
叻叻

引用:
原帖由 小心過馬路 於 2022-9-24 08:23 發表
有甘既事?
我通常搭train出機場,張pasmo有錢,隨時入得閘。
pass就去香港旅行社買實體飛。

好貴,我都係等熱潮過咗先去。去日本機票,因為油價,宜家升到4-5000蚊係算合理的,但過萬就真係唔係人人都接受到。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2022-9-24 11:48 AM 發表

有甘既事?
我通常搭train出機場,張pasmo有錢,隨時入得閘。
pass就去香港旅行社買實體飛。
佢似係排買pass條隊,係好長龍

引用:
原帖由 小心過馬路 於 2022-9-23 10:00 AM 發表

太大需求了,返鄉下喎,香港又吹0+7,
緊係呢啲時間賺盡香港人$ $ $ 
咁都好有咩事 唔洗X洗二香

引用:
原帖由 小心過馬路 於 2022-9-24 08:23 發表
你講的是座NEX? 如果唔係買其他pass, 唔洗排長龍去客服中'心買。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]