• 瀏覽: 8,000
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 4x6 於 2022-9-23 17:48 發表
影片
頂你唔順📣📣📣

引用:
原帖由 喜歡貓的人 於 2022-9-24 00:04 發表

頂你唔順📣📣📣
師兄 過來食早餐嗎?錦田壁畫村鄰近 好多各種 尼泊爾啦 巴基斯坦啦 印度啦 印尼啦 各色各樣的食品 得閒不仿去行下 錦上路西鐵站 落車 問問人 錦田壁畫村什麼行 錦田有好多城市居民 沒常試過的美食同環境 

附件

IMG_20200918_215819.jpg(172.2 KB)

引用:
原帖由 喜歡貓的人 於 2022-9-24 00:04 發表

頂你唔順📣📣📣
師兄 給你豬仔果條友 系我在某板區 張他的話題一一平反 到至雙雙不準發貼 記恨在心 做左跟尾狗 過左來做縮頭烏龜 他記恨我養魚比他叻 不單止養魚 其他網絡上都比他說得服人 不歪曲事理 贏幾十個魚位 呵呵!所以我又回到魚界 同大家分享下 本人養魚的心得 不用過去同他過招 一樂也 圖片條 琵琶是魚界某師兄 送我十幾條魚中的一條 回到來好活躍 好健康

附件

IMG_20220829_185812.jpg(204.87 KB)

引用:
原帖由 4x6 於 2022-9-23 17:48 發表
影片
魚飼料一般都係魚粉藻粉紫菜粉大豆粉植物油加減乘除雜食動物食乜其實冇所謂,飼料配方只係貓糧同食草動物糧比較特別。

引用:
原帖由 雲啤 於 2022-9-24 12:04 發表

魚飼料一般都係魚粉藻粉紫菜粉大豆粉植物油加減乘除雜食動物食乜其實冇所謂,飼料配方只係貓糧同食草動物糧比較特別。
每種糧都是配方不同 我試過用狗糧喂魚 但狗糧帶有油脂 弄到水面起鏡 所以沒再常試 但為左另到19隻貓咪 有溫飽 本人在外生女 寵物店 每個月拿取過期狗糧給他們食 起碼貓咪 不用在田野間捉雀仔食 為左生存 貓咪每日一到時候 都呆在我家大門口 等我下班 初初不知到 點解次次喂他們都打大交 後尾發覺自己做錯左 原來19隻貓 是分開三組貓的 每組有一隻貓王 所以要分開三處地方 喂食

引用:
原帖由 4x6 於 2022-9-24 08:52 發表

師兄 過來食早餐嗎?錦田壁畫村鄰近 好多各種 尼泊爾啦 巴基斯坦啦 印度啦 印尼啦 各色各樣的食品 得閒不仿去行下 錦上路西鐵站 落車 問問人 錦田壁畫村什麼行 錦田有好多城市居民 沒常試過的美食同環境 
巧山長水遠,免喇📣📣📣

引用:
原帖由 4x6 於 2022-9-24 11:56 發表

師兄 給你豬仔果條友 系我在某板區 張他的話題一一平反 到至雙雙不準發貼 記恨在心 做左跟尾狗 過左來做縮頭烏龜 他記恨我養魚比他叻 不單止養魚 其他網絡上都比他說得服人 不歪曲事理 贏幾十個魚位 呵呵!所以我又回到魚界 同大家分享下 本人養魚的心得 不用過去同他過招 一樂也 圖片條 琵琶是魚界某師兄 送我十幾條魚中的一條 回到來好活躍 好健康
嗰亭人,當佢不存在,佢喜歡豬就豬,在我心中,你知我知大家知,人過唔到自己關口,活在痛苦中,同地獄沒分別,我只希望,人養咩動物,都要善待,所以巧喜歡睇見你啲魚,巧自愈👍👍👍

引用:
原帖由 喜歡貓的人 於 2022-9-24 15:55 發表

嗰亭人,當佢不存在,佢喜歡豬就豬,在我心中,你知我知大家知,人過唔到自己關口,活在痛苦中,同地獄沒分別,我只希望,人養咩動物,都要善待,所以巧喜歡睇見你啲魚,巧自愈👍👍👍
多謝!師主亮解 

為食狗咩都食既
金魚都係, 咩都食, 自己既屎都食,趙兩趙又吐番出來

引用:
原帖由 囍餅 於 2022-9-25 04:04 發表
為食狗咩都食既
金魚都係, 咩都食, 自己既屎都食,趙兩趙又吐番出來
話明系動物 他為左生存 食剩的東西 一一沒埋在花園草地上 是天性 可況食屎 如果在 荒野中 我同你一常餓Q死左啦!

佢大把資源

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]