• 瀏覽: 59,720
  • 回覆: 193
引用:
原帖由 batboy27 於 2022-9-23 18:35 發表

口罩係比較安全,同成本最低防疫方法
現在已經冇用,已經防不勝防

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2022-9-23 19:18 發表

真係解除 . 你坐的士 , 的士佬使唔使帶 ?

如果解除左 , 的士佬都係要帶 . 算唔算解除 ? 
UP乜,最好全面回復正常

引用:
原帖由 地平綫嘅盡頭 於 2022-9-23 19:33 發表
放寬戶外唔駛戴口罩都好
認同……

On99政府 咩都遲過人 韓國都取消戶外帶口罩喇 人地仲要每日咁撚多單新增 跟本里個政府係咁拖又慢  慢慢放啲放啲….. 現在放寛哂同之後放寛哂冇分別  硬頸到仆街 仲唔認低威 仲想清零清零呀?

引用:
原帖由 Jackishere 於 2022-9-24 00:23 發表

黃屍曱甴嘅笑話真係佢哋自己先識笑
贊成!

引用:
原帖由 Ariko 於 2022-9-23 18:02 發表
公司同事個個聽到「0+3」都好興奮係度傾去旅行好
身為基層人士嘅我,預咗啲機票同酒店一定會貴到阿媽都唔認得
我嘅訴求除咗返工之外,其實更想可以取消口罩令,可以唔洗戴口罩
雖然條街自此之後會少咗好多靚仔靚女,但可以無束縛咁大大力呼吸新鮮嘅空氣
師兄們你地點睇?????
小學雞

引用:
原帖由 隔夜存在了湯圓 於 2022-9-23 20:01 發表
我覺得要取消紅黃碼.為何香港公文要打齊3針先可以入食肆.但外來就唔須要.不公平
要放外國病君
和內地無針人士
香港本土人要自己防禦病毒
香港一向政策都是谷人打針
也要比外國睇不穀人打針是錯
當你中招後半殘就知公平

得一想二貪心也

引用:
原帖由 the_cardigans2 於 2022-9-23 22:59 發表

咁大陸又唔使帶口罩?點解香港要阿
香港不是個個有做核酸
又有人不肯打針
唯有口罩阻擋人地飛沫

政府成日話科學, 咁而家放到咁鬆, 幾時先解除12點後禁堂食? 而家仲12點後禁堂食基本上無意義

引用:
原帖由 king夏恩娜 於 23-9-2022 19:58 發表
唔戴口罩d叔父腎完鼻涕又周圍hi,好L屈突,真係唔好
喱啲契弟分分鐘會放飛劍,運路行為妙。

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2022-9-24 00:36 發表
根本所有措施丶口罩令丶針,都可以直接取消!吾洗攪逐步式
絕對係, 佢老味, 仲要整色整水, 滋滋油油.

香港每口掉 1000 萬個口罩以上

又迷爆到7彩 

鴨咀牌, 乜差 N95, 得淡笑

三年時間, 我有驚人結論: 

要中的, 你戴幾多個口罩, 打幾多針, 一樣中

唔中的, 你唔戴口罩, 唔打針, 一樣唔中

只有共存, 躺平呢條路可行

有D 8婆8公, 人地個口罩無傘鼻都係度嘈嘈閉, 日日噴半支火酒, 個D中L晒.

我自認戴口罩最求其, 成日無傘好, 幾日先換一個,  至今未中招, 只打2針

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]