• 瀏覽: 59,258
  • 回覆: 192
引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2022-9-23 19:27 發表

即係某行業或某類人一定要帶 . 

甘又點算解除口罩令呀 ? 
一話要解除
所有地方都可以不帶口罩
包括的士旅遊巴
除了例如地盆,工廠

的士司機以前無帶口罩

針唔拮到肉唔知痛

引用:
原帖由 batboy27 於 2022-9-23 18:35 發表

口罩係比較安全,同成本最低防疫方法

我覺得要取消紅黃碼.為何香港公文要打齊3針先可以入食肆.但外來就唔須要.不公平

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-9-23 19:11 發表
咁出入境仲要唔要做核酸?
出境返大陸仲要,外國返嚟落機要做快測同核酸,快測陰性可以離開機場,會變黃碼,不可進入表列場所,核酸結果-日後收到,核酸陰性三日後變藍碼。

其實風險冇大到,因為外來入境之後確疹嘅真係好少,相對每天本土果幾千唔係大數目。相信-個月後冇升過-萬會變0+0. 

引用:
原帖由 Ariko 於 2022-9-23 18:02 發表
公司同事個個聽到「0+3」都好興奮係度傾去旅行好
身為基層人士嘅我,預咗啲機票同酒店一定會貴到阿媽都唔認得
我嘅訴求除咗返工之外,其實更想可以取消口罩令,可以唔洗戴口罩
雖然條街自此之後會少咗好多靚仔靚女,但可以無束縛咁大大力呼吸新鮮嘅空氣
師兄們你地點睇?????
點會? 唔去日本咪唔貴羅
下個月歐洲來回7千都唔洗

引用:
原帖由 Ariko 於 2022-9-23 18:02 發表
公司同事個個聽到「0+3」都好興奮係度傾去旅行好
身為基層人士嘅我,預咗啲機票同酒店一定會貴到阿媽都唔認得
我嘅訴求除咗返工之外,其實更想可以取消口罩令,可以唔洗戴口罩
雖然條街自此之後會少咗好多靚仔靚女,但可以無束縛咁大大力呼吸新鮮嘅空氣
師兄們你地點睇?????
我寧願唔戴胸罩都要戴口罩

引用:
原帖由 公園長長採購 於 2022-9-23 21:12 發表

出境返大陸仲要,外國返嚟落機要做快測同核酸,快測陰性可以離開機場,會變黃碼,不可進入表列場所,核酸結果-日後收到,核酸陰性三日後變藍碼。

其實風險冇大到,因為外來入境之後確疹嘅真係好少,相對每天本土果幾千唔係大數目。相信-個月後冇升過-萬會變0+0. 
thanks
唔知去澳門係咪都仲要住酒店隔離?

口罩仲未慣咩咁多年﹖有口罩多好多靚女唔好咩﹖而且有口罩好多女都好搏好放

乜有得你揀咩

引用:
原帖由 batboy27 於 2022-9-23 18:35 發表

口罩係比較安全,同成本最低防疫方法
咁唔使搞其它安心出行、疫苗通、限聚令啦

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2022-9-23 19:18 發表

真係解除 . 你坐的士 , 的士佬使唔使帶 ?

如果解除左 , 的士佬都係要帶 . 算唔算解除 ? 
邊個驚咪嗰個帶囉

之前聽過啲專家話戴口罩已經咁多年
突然除口罩會得傳染病
可能會生一場大病 
因為有好多過濾性病毒身體未適應過
所以除口罩都要逐步嚟㗎
現階段政府政策月開放
市民為咗保護自己
就更加要帶好口罩
口罩係最低成本高效益防病毒
為咗自己為咗家人點解唔帶個口罩呢一

引用:
原帖由 邦之星星 於 2022-9-23 18:27 發表
快啲解除口罩令
介咗賭?

引用:
原帖由 bug688 於 2022-9-23 18:51 發表
口罩應該不會取消
最少帶到2047喇!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]