• 瀏覽: 59,251
  • 回覆: 192
引用:
原帖由 邦之星星 於 2022-9-23 18:27 發表
快啲解除口罩令
重戴咩鬼, 由其戶外。

之前,都要用熱喇喇,一日換幾個

咁多人邊行邊吸煙,唔多多限制。

載唔載自原喇仲硬性規定!😤🤬

大家當自己去旅行唔會中招咁。中招後返工,第五日確診。。全公司多得你唔少。。。然後公司炒左你。。又可以長假去旅行

引用:
原帖由 the_cardigans2 於 2022-9-23 19:29 發表
外國一早唔使帶口罩
人地叫做鬼佬,你係唔係?

引用:
原帖由 the_cardigans2 於 2022-9-24 00:04 發表

睇黎你真係好怕死

愈怕死的人,會愈早落地獄
你死唔怕,竟然拍帶口罩

提示: 違規內容已被屏蔽
啲人真係麻L煩,唔俾戴口罩嗰陣就咁鍾意戴,而家要你戴,你又唔鍾意

帶口罩幾好,以免比人轉染病菌

戴口罩好 周圍D人成日咳

引用:
原帖由 炎夏不見了裙 於 2022-9-24 07:57 AM 發表
啲人真係麻L煩,唔俾戴口罩嗰陣就咁鍾意戴,而家要你戴,你又唔鍾意
2年前的確戴口罩係有用(至少心理上,當時供不應求,好多口罩只係得個樣,連level 1都唔知有無)
但我覺得而家戶外可以唔需要強迫戴,尤其戶外工作既人士,睇見都覺得辛苦

強迫到戶外除低口罩食支煙都可以599G罰一萬蚊,咁你又覺得合理?

利申: 我唔食煙,但覺得咁樣都罰有D太過

禁帶口罩令

引用:
原帖由 時光五缺 於 2022-9-23 21:21 發表

點會? 唔去日本咪唔貴羅
下個月歐洲來回7千都唔洗
冬天去歐洲仲平呀,零下十幾廿度無暖氣,搵鬼去!

可以用冇過濾的布口罩, 或平口罩, 例如十二蚊店那些, 或移民英國

引用:
原帖由 Ariko 於 2022-9-23 18:02 發表
公司同事個個聽到「0+3」都好興奮係度傾去旅行好
身為基層人士嘅我,預咗啲機票同酒店一定會貴到阿媽都唔認得
我嘅訴求除咗返工之外,其實更想可以取消口罩令,可以唔洗戴口罩
雖然條街自此之後會少咗好多靚仔靚女,但可以無束縛咁大大力呼吸新鮮嘅空氣
師兄們你地點睇?????
我都唔明

高尚香港人係咪真係咁急需去旅行?唔去係咪會死?

引用:
原帖由 蔥上雲燒 於 2022-9-23 18:28 發表

起碼都要戴埋今年啦
可能仲要戴到出年

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]