• 瀏覽: 3,062
  • 回覆: 48
  • 追帖: 1
我座大廈已經有一半人係大陸人, 好多似係大學生, 或剛畢業, 留低揾工的!

人數越來越多, 佢哋已經攻陷倫敦!

不過無用呀!

俾你住夠六年, 一見你中學係大陸讀書, 你都係無得入英籍! PR 一世, 都拎唔到英國護照!

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-9-25 03:20 發表
我座大廈已經有一半人係大陸人, 好多似係大學生, 或剛畢業, 留低揾工的!

不過無用呀!

俾你住夠六年, 一見你中學係大陸讀書, 你都係無得入英籍! PR 一世, 都拎唔到英國護照!
我也想去倫敦旅行。而家0+3, 我去完倫敦只要居家3日就攪掂

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-9-25 03:20 發表

不過無用呀!

中國人已遍布全世界,即係代表地球是中國一部份

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2022-9-25 08:34 發表

我也想去倫敦旅行。而家0+3, 我去完倫敦只要居家3日就攪掂
唔爭在等多個月0+0先喇。

引用:

不過無用呀!

唔駛擔心,再過五年你會去盧旺達,嗰度最少大陸人P

引用:
原帖由 片刻貴重的頭巾 於 2022-9-25 17:28 發表

唔駛擔心,再過五年你會去盧旺達,嗰度最少大陸人P
原來你唔知盧旺達係留給非法居留、逾期居留的大陸人?
快D叫你唐人街班鄉里走啦, 唔係捉到送去非洲!

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-9-25 17:43 發表

原來你唔知盧旺達係留給非法居留、逾期居留的大陸人?
快D叫你唐人街班鄉里走啦, 唔係捉到送去非洲!
盧旺達係留給大陸人嘅咩?
我唔知你識唔識英文,可唔可指出邊段有咁寫?
https://migrationobservatory.ox. ... -seekers-to-rwanda/

住夠五年「可以申請亅不過唔批。 講緊你哋呀 BNOers

引用:
原帖由 趣緻寶寶 於 2022-9-25 19:22 發表
住夠五年「可以申請亅不過唔批。 講緊你哋呀 BNOers
你講就係事實?
我只見到香港人過去, 不論係工作、結婚定學生 visa, 五+1, 全部都批!
人哋甚至買到 share ownership home!

大陸人, 基本上全部成年先去英國的, 都唔會批入籍!

引用:
原帖由 片刻貴重的頭巾 於 2022-9-25 18:25 發表

盧旺達係留給大陸人嘅咩?
我唔知你識唔識英文,可唔可指出邊段有咁寫?
https://migrationobservatory.ox.ac.uk/resources/commentaries/qa-the-uks-policy-to-send-asylum-seekers-to-rwanda/
逾期居留, 咪非法居留囉!
批你學生 visa 來, 讀完書都唔走, 申請工作 visa 唔批, 就係逾期居留!

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-9-25 21:37 發表

逾期居留, 咪非法居留囉!
批你學生 visa 來, 讀完書都唔走, 申請工作 visa 唔批, 就係逾期居留!
你口中嘅小粉紅,就算到時留唔到,至多咪返大陸,點會去盧旺達呀?羅湖聰,湖北琦之流就會,所以盧旺達係你地港產或或大陸曱甴專用,冇人會同你爭架

引用:
原帖由 片刻貴重的頭巾 於 2022-9-25 23:25 發表

你口中嘅小粉紅,就算到時留唔到,至多咪返大陸,點會去盧旺達呀?羅湖聰,湖北琦之流就會,所以盧旺達係你地港產或或大陸曱甴專用,冇人會同你爭架
乜捉到你犯法, 有得揀受咩懲罰㗎?
係咁就唔好逾期居留, 快D走人!
仲有, 你係唔係唔識英文?佢有話合法居留的人要送去盧旺達咩? 邊一句咁講?

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-9-25 21:33 發表

你講就係事實?
我只見到香港人過去, 不論係工作、結婚定學生 visa, 五+1, 全部都批!
人哋甚至買到 share ownership home!

大陸人, 基本上全部成年先去英國的, 都唔會批入籍!
5+1計劃 2021 年先開始,乜你班朋友已經住夠六年仲要全部批哂。 原來你係未來人,失敬哂。

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-9-26 00:13 發表

乜捉到你犯法, 有得揀受咩懲罰㗎?
係咁就唔好逾期居留, 快D走人!
仲有, 你係唔係唔識英文?佢有話合法居留的人要送去盧旺達咩? 邊一句咁講?
你識唔識睇BNO簽證條件? 人地俾五年合法居留你咋,
邊一句講五年之后一定俾你架?
五年之后咪合法變非法囉,
邊一句講五年之后一定俾你架?
柒吓柒吓

身體最誠實,愛黨只係工作。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]