• 瀏覽: 667
  • 回覆: 6
本主題由 YanNessIsMe 於 2022-9-26 10:28 移動
女朋友本身比較樸素,識咗我之後,開始想自己衣著可以靚啲,想襯得起我!
於是我由鞋開始著手,專登買咗幾對俾佢,分別係Dr Martin 黑色高筒長boot,New balance 574 灰色,另外仲有兩對斯文啲嘅鞋俾佢返文職工作時著。

請問尼度有冇對衣著有品味嘅女仕可以教吓路同分享吓心得?
你哋有冇一啲關於衣著配搭嘅網站https://wear.net/sp/women-coordi ... o=3&locale_id=5 類似尼啲,可以推薦俾小弟參考?

感謝各位!

你好識襯衫的嗎?男士,應該都以簡潔為主吧。

個人認為,衣著要跟個人氣質,年紀及場合配搭。如未有方向,最好即場試,有時照片好睇,實物好睇,上身未必好睇。

認真覆。

紅色bra top配綠色瑜珈褲?

引用:
原帖由 lelefung 於 2022-10-2 19:45 發表
你好識襯衫的嗎?男士,應該都以簡潔為主吧。

個人認為,衣著要跟個人氣質,年紀及場合配搭。如未有方向,最好即場試,有時照片好睇,實物好睇,上身未必好睇。

認真覆。
係,我都係叫佢唔好再淘寶買衫,所有衫一定要試過,等我認為好睇先買俾佢。

淘寶唔得架,看似平同靚,著上身又是另一回事。

如女朋友是,斯文型高瘦,穿韓國。嬌小可愛型,就日本。

驚你覺得貴。

引用:
原帖由 lelefung 於 2022-10-2 22:13 發表
淘寶唔得架,看似平同靚,著上身又是另一回事。

如女朋友是,斯文型高瘦,穿韓國。嬌小可愛型,就日本。

驚你覺得貴。
uniqlo同GU都日本吖

引用:
原帖由 角度兄 於 2022-10-2 22:49 發表

uniqlo同GU都日本吖
係哦,諗唔起。

不過,都要讚下你,肯花心思係女友身上。

加油~女友美美的,都是你的面子。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]