• 瀏覽: 11,801
  • 回覆: 68
但必須一換一,並且一年內轉名要補稅
路邊車位改mini車專用,一百個位變二百個位
幾萬元一部,環保又節能

大跌市時先抽身,保老本
投資沒有不認輸,只有輸和贏
五菱新出嗰部開蓬好有型,大陸好似賣10萬左右而且插家用電源就可充電

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2022-9-26 22:36 發表
五菱新出嗰部開蓬好有型,大陸好似賣10萬左右而且插家用電源就可充電
係屋企吊個拖把落停車場😏

政府想推動電車又唔想增加汽車。應該做法係批準張油車改裝成電動車

哩d車仔係香港既高速公路好易死人。。 慢加太細部

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2022-9-27 02:44 發表
哩d車仔係香港既高速公路好易死人。。 慢加太細部
極速一百公里,比KCAR再闊身D!大陸都可以上高速,有人開呢部車去西藏!唔覺有什麼問題
而且只是用13A插頭充電,到時每個表位整個插坐就可以好方便

引用:
原帖由 bbq323 於 2022-9-27 03:41 發表

極速一百公里,比KCAR再闊身D!大陸都可以上高速,有人開呢部車去西藏!唔覺有什麼問題
而且只是用13A插頭充電,到時每個表位整個插坐就可以好方便
你知唔知架車0-100lab test要超過30秒? 有內地網紅實測接近1分鐘⋯
係香港上高速公路?!內地大把人踩單車去西藏啦
都未講安全測試,另外架車內籠好熱,真係香港賣相信要9-10萬,搵鬼買

傷港正苦D官識條春環保咩,傷港呢二十年原地踏步,高官帶份報紙,平板返工睹馬睇四仔。國際大刀屎,長路爛見濃補濃,技術幾十年如一,一單工程十幾人睇住一兩個工人做。

座公共交通工具啦!!

https://www.youtube.com/watch?v= ... b_channel=CHINA8旅やす

日本汽車王國,對車輛要求極嚴格,呢部車都可以在日本賣出數萬台!
還搶佔KCAR市場

引用:
原帖由 bbq323 於 27/9/2022 09:21 發表
https://www.youtube.com/watch?v=hGUeV_Izsdc&ab_channel=CHINA8旅やす

日本汽車王國,對車輛要求極嚴格,呢部車都可以在日本賣出數萬台!
還搶佔KCAR市場
睇錢份上炸、試下賣20萬睇下仲有無人買

引用:
原帖由 subming 於 2022-9-27 09:35 發表

睇錢份上炸、試下賣20萬睇下仲有無人買
點解要賣廿萬?賣香港就一定要加價一兩倍暴利?

引入咪要做野咯, 
講真, 加得個2.5% 攪咁多野做咩, 多一事不如少一事, 
捱到咬長糧留番下一手再諗, 話唔埋個陣香港已經陸沉, 咪咩都唔洗攪咯, 
總之, 每年合理期望要加10%以上, 話晒全世界最優秀公務員隊伍嘛,
要引入都引入電動車, 電動滑板, 呢D簡單好多, 不過公務員思維追唔上, 
最好大家用腳跑, 咁運輸署就做少好多野

引用:
原帖由 eric1966 於 2022-9-27 09:44 發表
引入咪要做野咯, 
講真, 加得個2.5% 攪咁多野做咩, 多一事不如少一事, 
捱到咬長糧留番下一手再諗, 話唔埋個陣香港已經陸沉, 咪咩都唔洗攪咯, 
總之, 每年合理期望要加10%以上, 話晒全世界最優秀公務員隊伍嘛,
要引入都引入電動車, 電動滑板, 呢D簡單好多, 不過公務員思維追唔上, 
最好大家用腳跑, 咁運輸署就做少好多野
只限一換一,無得值接買,新界村民代步買送,接送細路,就算唔出市區,唔上高速,都好多人樂於使用!
因為村屋拉線充電容易,村路小車易行,

主題標籤 #mini #迷你
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]