• 瀏覽: 4,229
  • 回覆: 42
  • 追帖: 1
本主題由 miss5 於 2022-9-27 12:58 移動
仲有人留港消費?全世界匯率大跌,日本100yen店都大把好野,5元香港買到咩?英磅都跌咗三成,樓有平。

無腦嘅人先會以為通關外國人來港買樓,唔好話買樓,消費都唔會啦。

而家通左關,連本地客都走埋,班硬好仲發緊夢

大陸有幾千萬有幾千萬資產嘅同胞準備嚟買樓

黎申請 酷刑聲請

引用:
原帖由 cokeman 於 2022-9-27 11:09 發表
大陸有幾千萬有幾千萬資產嘅同胞準備嚟買樓
大陸樓而家跌左一半你你知唔知?

香港好多餐廳食物質素每況愈下, 但價錢愈尼愈貴,  有D時間都轉型自己煮啦

引用:
原帖由 驚青俊男6.0 於 2022-9-27 11:02 發表
仲有人留港消費?全世界匯率大跌,日本100yen店都大把好野,5元香港買到咩?英磅都跌咗三成,樓有平。

無腦嘅人先會以為通關外國人來港買樓,唔好話買樓,消費都唔會啦。

而家通左關,連本地客都走埋,班硬好仲發緊夢
去到"日笨"至講啦!

日本通關,就是香港樓價最大敵人😂😂
香港人個個返晒家鄉😂

¥100店=HKD6

港幣強勢,沽港樓移民誘因大增。沽港樓兌rmb 搬返大陸亦會加快。

引用:
原帖由 驚青俊男6.0 於 2022-9-27 11:23 發表

大陸樓而家跌左一半你你知唔知?
所以佢地唔投資國內樓市,股市又跌市
咁d熱錢要洗就最好去香港買樓
只要一日政府唔阻止國內人買樓,一開關樓價一定升

引用:
原帖由 legend_dreamer 於 2022-9-27 11:39 發表

所以佢地唔投資國內樓市,股市又跌市
咁d熱錢要洗就最好去香港買樓
只要一日政府唔阻止國內人買樓,一開關樓價一定升
你都傻嫁,你咁講澳門都通關,唔見內地人買澳門樓?根本而家就係要跌市

引用:
原帖由 o0stephen0o 於 2022-9-27 11:29 發表
香港好多餐廳食物質素每況愈下, 但價錢愈尼愈貴,  有D時間都轉型自己煮啦
係,餐廳加價,同時減量,hk加速平民窟化。多謝政府高地價政策,多謝地產霸權。

好多年前,由餐廳唔提供紙巾,甚至唔提供牙籤時,我就話hk會暴動。做生意人士畀鋪租逼到無路可走。

引用:
原帖由 o0stephen0o 於 2022-9-27 11:29 發表
呢樣真~

香港大把餐廳質素垃圾仲要貴一貴。

主題標籤 #日本
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]