• 瀏覽: 12,410
  • 回覆: 19
今日食飯個陣同同事傾緊之前整親隻手去邊間做物理治療,我有個表姨丈係做物理治療個陣整親搵佢睇
有收平我之餘起碼認真啲唔係捽幾下就叫你約下次先,同個同事講開呢樣野我相信佢都唔係想R折純粹想叫我介紹比佢
我搵到個電話同地址叫佢自己約,好衰唔衰比後面枱個其他部門阿姐聽到,返到office佢去pantry捕我!
叫我介紹比佢,仲叫我同表姨丈講聲佢係我同事叫佢收平啲
我話價錢呢啲野我唔知佢點收你每個人要做幾多次同埋幾多錢我都唔知,有興趣就自己打去問下啦
又情緒勒索我話一場同事咁都唔幫,唔知係咪夾埋周圍同同事講個物理治療師點點點叫人去睇佢,之後收到貴一貴你就有錢分想搵埋呢啲陰濕錢

其實你覺得會收貴你之後我有錢分既話你大可以自己上網搵,想R折又唔想自己去到同人講係我同事,講到尾咪又係死要面
最後我話唔會幫佢約仲要鬧返我咁簡單既野都唔幫佢做,咁簡單你唔自己約?
冇乜事真係唔好咁多事懶好心介紹野比同事,分分鐘幫佢整埋處理埋一句多謝都唔會有

Action speak louder than words.
開心share都係好的,最重要唔係建立在利益上。
唔做中,唔做保,唔做媒人三代好。

樓主, 你今年犯小人呀, 年頭冇攝太歲啦

係你同事衰啫,正常人唔會咁講野,介紹俾人要睇對像同埋唔好咁揚。

引用:
原帖由 Feeleton 於 27-9-2022 18:14 發表
今日食飯個陣同同事傾緊之前整親隻手去邊間做物理治療,我有個表姨丈係做物理治療個陣整親搵佢睇
有收平我之餘起碼認真啲唔係捽幾下就叫你約下次先,同個同事講開呢樣野我相信佢都唔係想R折純粹想叫我介紹比佢
我搵到個電話同地址叫佢自己約,好衰唔衰比後面枱個其他部門阿姐聽到,返到office佢去pantry捕我!
我話價錢呢啲野 ...
咁係你個其他部門阿姐問題!  
佢咁怕比人呃$, 佢可以自己打去問價, 再格下價啦。
公司唔係有medical insurance plan, 佢可以問下HR公司有冇包物理治療, 經公司平左診金啦!

佢呢D人又要攞著數又要人服侍, 公主呀???

引用:
原帖由 Feeleton 於 2022-9-27 18:14 發表
我話價錢呢啲野 ...
阿姐都係麻煩人唔好介紹啦

引用:
原帖由 Wiseconductor 於 2022-9-28 10:51 發表
係你同事衰啫,正常人唔會咁講野,介紹俾人要睇對像同埋唔好咁揚。
嗰啲多多嘢諗㗎,就算成功介紹俾佢,佢又以為你抽咗幾多幾多傭。

引用:
原帖由 Feeleton 於 2022-9-27 18:14 發表
我話價錢呢啲野 ...
唔好做介紹人,又無利益,有咩事會全部怪責你身上,呀乜乜介紹俾我㗎,佢真係好介紹囉!

如果打個電話,幫到咪幫囉
放心啦,佢刻意貪少少,日後必定會跌多多

但係你係幫左人,必定積福報

引用:
原帖由 考拉 於 2022-9-28 02:16 發表
開心share都係好的,最重要唔係建立在利益上。
唔做中,唔做保,唔做媒人三代好。
同同事講個陣完全冇講過幾多錢,有興趣自己打去問價邊估到會兜口兜面R

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2022-9-28 10:41 發表
樓主, 你今年犯小人呀, 年頭冇攝太歲啦
肯定係啦,加埋水逆添呀

引用:
原帖由 fc80 於 2022-9-28 11:38 發表

咁係你個其他部門阿姐問題!  
佢咁怕比人呃$, 佢可以自己打去問價, 再格下價啦。
公司唔係有medical insurance plan, 佢可以問下HR公司有冇包物理治療, 經公司平左診金啦!

佢呢D人又要攞著數又要人服侍, 公主呀???
咪就係,唔包都可以claim錢啦
雖然claim唔足,唔洗錢好冇

引用:
原帖由 jack2015 於 2022-9-28 13:23 發表

唔好做介紹人,又無利益,有咩事會全部怪責你身上,呀乜乜介紹俾我㗎,佢真係好介紹囉!
我個同事問我因為佢上次做完貴價物理治療覺得太貴又冇乜用所以先問我
估唔到咁都有人偷聽我講野

引用:
原帖由 含情默默的妹頭 於 2022-9-28 11:46 發表

嗰啲多多嘢諗㗎,就算成功介紹俾佢,佢又以為你抽咗幾多幾多傭。
係呀,唔講以為我有份開

引用:
原帖由 Feeleton 於 2022-9-28 16:18 發表

係呀,唔講以為我有份開
咁真係唔好做咁多雞仔媒人啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]