• 瀏覽: 8,840
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
+2
本主題由 bobojit 於 2022-9-27 22:49 分類
請問想坐成田特快去新宿是否在機埸買車票雖要預約回程時間及座位?謝謝。。。

引用:
原帖由 jimmy1965 於 2022-9-27 21:46 發表
請問想坐成田特快去新宿是否在機埸買車票雖要預約回程時間及座位?謝謝。。。
果款叫NEX ….. 在機場有來回票買….. 正常就大把位唔使預約既….. 不過而家岩岩開關就最好預約左先

引用:
原帖由 teddy2485 於 2022-9-27 22:54 發表

果款叫NEX ….. 在機場有來回票買….. 正常就大把位唔使預約既….. 不過而家岩岩開關就最好預約左先
tks

引用:
原帖由 jimmy1965 於 2022-9-27 21:46 發表
Skyliner 去新宿最快,可以買單程,不過來回有折扣。

https://www.keisei.co.jp/keisei/tetudou/skyliner/tc/traffic/skyliner.php

tks

https://lazyjapan.com/regions/to ... ccess.html#skyliner

坐skyliner去新宿可能快20-30分鐘,但要係日墓里/上野轉山手線, 攞住啲行李走來走去,山手線又迫人, 我會選擇坐NEX 直達新宿,回程可最後嗰日新宿先劃位,NEX 無乜人, 唔會爆

如果唔買其他JR pass, 唔洗排長龍係JR east services center買,用自助售票機或綠色窗口買就得

tks

用Suica可以撘NEX嗎?

引用:
原帖由 HKGSGN 於 2022-10-1 13:15 發表
注意事項:
Suica可代替普通車票使用。當您乘坐特快、快速列車以及綠色(頭等)車廂時,請預先購買對應的車票。

引用:
原帖由 sumsum森 於 2022-10-1 16:37 發表

注意事項:
Suica可代替普通車票使用。當您乘坐特快、快速列車以及綠色(頭等)車廂時,請預先購買對應的車票。
咁即係用唔用得?我需要另外買車票定話增值Suica 就可以用?

引用:
原帖由 HKGSGN 於 2022-10-1 16:41 發表

咁即係用唔用得?我需要另外買車票定話增值Suica 就可以用?
要另外買車票

引用:
原帖由 sumsum森 於 2022-10-1 19:14 發表

要另外買車票
謝謝分享🙏

引用:
原帖由 HKGSGN 於 2022-10-1 13:15 發表
搭NEX 不如你睇下考唔考慮買JR Pass...

引用:
原帖由 一場兄弟2 於 2022-10-2 01:13 發表

搭NEX 不如你睇下考唔考慮買JR Pass...
jr pass 包nex嗎?

引用:
原帖由 品琪 於 2022-10-2 01:57 發表

jr pass 包nex嗎?
包括NEX

主題標籤 #新宿
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]