• 瀏覽: 5,898
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
其實686可以唔取消拉去柴灣小西灣筲箕灣道柴斜並改為星期一至六繁時單向以外服務,由九城聯營加跨公司BBI,80X/89B轉2味。

引用:
原帖由 瘋瘋癲癲既白痴 於 2022-9-28 08:44 發表
其實686可以唔取消拉去柴灣小西灣筲箕灣道柴斜並改為星期一至六繁時單向以外服務,由九城聯營加跨公司BBI,80X/89B轉2味。
留意是次改動686原有服務範圍來往大老山隧道口及東隧口都沒有任何官方建議補償
東隧口仲要有通勤客流,因為正在興建將藍隧道堆連接路

引用:
原帖由 paul2357paul 於 2022-9-28 09:27 發表

留意是次改動686原有服務範圍來往大老山隧道口及東隧口都沒有任何官方建議補償
東隧口仲要有通勤客流,因為正在興建將藍隧道堆連接路
但686轉全日加跨公司可有藉口取消80X+89B蝕$時段,並增加686非繁客源。

又多一條路線提升服務而取消

下年會唔會又改返行東隧呢?😏

引用:
原帖由 ame3738 於 2022-9-30 01:03 發表
諗落都冇可能。
到時例如西隧口上車去沙田既客都建立哂,
唔通又叫佢哋逼番985,982X?

非繁忙時間又不服務,倒不如全程乘港鐵轉車往西灣河和大圍好過

引用:
原帖由 pycicamn 於 2022-10-2 03:22 發表
非繁忙時間又不服務,倒不如全程乘港鐵轉車往西灣河和大圍好過
係加鐘既匯達梗係優先揀989之類多於986

琴行街落橋最大好處係可以步行幾分鐘就轉到8X, 所以都唔知早繁就唔需要去柴灣,反而下繁可考慮部分班次改由柴東開,配合番柴工業區放工時間。

今日986有個別班次頂閘,但由於屯馬線故障,故今日客量不能作準

引用:
原帖由 ame3738 於 2022-9-30 01:03 發表
點會?

引用:
原帖由 054D 於 2022-10-3 11:41 發表
琴行街落橋最大好處係可以步行幾分鐘就轉到8X, 所以都唔知早繁就唔需要去柴灣,反而下繁可考慮部分班次改由柴東開,配合番柴工業區放工時間。
其實嗰段仔路好慢,只係上繁七姊妹落橋都會塞,先冇咁明顯。

引用:
原帖由 Kepler-452b 於 2022-10-3 22:50 發表

其實嗰段仔路好慢,只係上繁七姊妹落橋都會塞,先冇咁明顯。
糖水道呢段路好怪,上繁真係唔會塞,去到中午才塞到痴線....

上繁塞七姊妹落橋係因為特快線巴士過了燈位後要連cut三條線埋站,結果佢地等cut線/等埋站時時就塞左響後面既車造成擠塞....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]