• 瀏覽: 30,056
  • 回覆: 164
+3

識貨之人
住資助屋有私家車出入吾只係奢侈品,直情係呃

搵錢就係因為要使錢

貴過屋租

都系平

有公屋,人生大贏家

引用:
原帖由 MR黃 於 2022-9-29 22:17 發表
房署把商場,停車埸賣哂, 私人公司接管當公屋居民是水魚又一居車位每月才2250-2350/月租
沒被出售的屋苑仍維持2500/月租; 廣播道車位500元起月租露天, 2000元起有蓋 各大私人屋苑車位月租均價3000左右
頜展經已賺錢離場, 奉勸公屋居民拒絕貴價車位, 泊出街外以示抗議炒貴車位

引用:
原帖由 simon8818 於 2022-9-30 09:58 發表
貴過屋租
貴過屋租好很多

呢D呻公屋停車場月租貴既post都常常見到,其實無咩什麼好討論,每一次我只會讚嘆公屋居民的消費能力。

引用:
原帖由 MR黃 於 2022-9-29 22:17 發表
香港私家車一直都是奢侈品,點解你唔知?

公屋定位,應該只有時租同搵食車車位,私家月租根本唔應該存在

引用:
原帖由 hklv 於 2022-9-30 11:10 發表

房署把商場,停車埸賣哂, 私人公司接管當公屋居民是水魚又一居車位每月才2250-2350/月租
沒被出售的屋苑仍維持2500/月租; 廣播道車位500元起月租露天, 2000元起有蓋 各大私人屋苑車位月租均價3000左右
頜展經已賺錢離場, 奉勸公屋居民拒絕貴價車位, 泊出街外以示抗議炒貴車位
最好高調d,可以一次過抄晒

引用:
原帖由 ovshk 於 2022-9-30 12:06 發表

香港私家車一直都是奢侈品,點解你唔知?

公屋定位,應該只有時租同搵食車車位,私家月租根本唔應該存在
一條屋村, 幾多開van仔搵食你知唔知, 你要佢每月四千多, 貴過雙倍租金, 私人屋苑才2-3千/月租, 你又知唔知?

資助你住已經人至義盡啦!連車位都要資助埋你咩?呢啲真係人心冇厭足!建議政府對所有公屋擁有私家車(唔係搵食車)嘅住戶都要做更嚴格嘅入息審查,睇下有幾多個係呃住呃泊車!

引用:
原帖由 hklv 於 2022-9-30 11:11 發表

貴過屋租好很多
屋租有資助,你試吓唔資助個單位隨時收你皮幾兩皮!但冇理由資助埋你泊車啩?

引用:
原帖由 hklv 於 2022-9-30 13:27 發表

一條屋村, 幾多開van仔搵食你知唔知, 你要佢每月四千多, 貴過雙倍租金, 私人屋苑才2-3千/月租, 你又知唔知?
吹晒水,房委會停車場van仔千幾得啦
領滙場跟市價,如果貴過私人1-2k,你直接去租私人算啦

貴過雙倍租金,只係租金太平

公屋定位係資助你安居,唔係資助你賺錢,你攪錯晒

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]