• 瀏覽: 7,185
  • 回覆: 81
前葡萄牙足協副主席安東尼奧·博洛尼亞表示,他擔心C羅從葡萄牙的英雄變成大家唾罵的對象。

博洛尼亞表示:“C羅的速度不是慢,而是非常慢。昨天,變速箱不存在了。我們必須實事求是,以我的愚見,其他選項本應擺在桌面上。我不同意陰謀論。羅納爾多是一個給國家隊帶來巨大價值的人物,但只有瞎子才看不到曼聯前鋒目前所表現出來的問題和表現。”

“我們對這種情況有一種被動的接受,但那些負責人缺乏把他留在替補席上的勇氣。我不是質疑他被徵召參加2022年世界盃,但我們必須考慮到他從現在到那個時候的發展情況,並親眼看看他是否配得上國家隊的位置。”

“國內的聲音並不支持羅納爾多。他顯然受到很大一部分公眾輿論的質疑,而且這一浪潮還在增長。如果我是負責人,我會花一些時間來評估這種情況,看看他從現在到世界盃開始時情況如何發展。”

“這種情況只會傷害到羅納爾多。我記得尤西比奧,我的偶像,在貝拉馬爾結束了他的職業生涯,充滿了困難。當他感覺到需要停下來的時候,他停下來了。他無疑是世界上最好的球員,而他卻停下來了。正如發生在路易士-菲戈、費爾南多-庫托和魯伊-科斯塔等人身上一樣。你必須知道如何停止,而羅納爾多沒有做到這一點。”

“這裡不是金錢的問題,當然,這是一個自我的問題。我擔心羅納爾多在國家隊中,會從一個被喜愛的球員變成一個被討厭的球員。可悲的是,我有這種恐懼。說到底,羅納爾多被召入國家隊符合誰的利益呢?”
(伊萬)

http://www.qw183.com/html/footballnews/2022/0929/1744520.html

紅字真係中到啪啪聲,呢個前葡萄牙足協副主席真係識波人士,而且大義滅親,講出晒小朋友睇唔到既重點......特別係最後一句紅字:說到底,羅納爾多被召入國家隊符合誰的利益呢?究竟係阿朗刷數據重要D,定係葡萄牙嬴波/有冠軍重要D?

講到咁白小學生都冇理由唔明啦

引用:
原帖由 蛇仔太狼 於 2022-9-30 09:27 發表
跟住小朋友就會問:佢係邊位?羅過幾多次金球獎?嬴過幾多次歐聯?

香港啲小朋友其實唔蠢,佢哋唔係睇唔到,只係唔願意接受事實啫

葡萄牙主帥可以唔選 C 朗架

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2022-9-30 09:15 發表
前葡萄牙足協副主席安東尼奧·博洛尼亞表示,他擔心C羅從葡萄牙的英雄變成大家唾罵的對象。

博洛尼亞表示:“C羅的速度不是慢,而是非常慢。昨天,變速箱不存在了。我們必須實事求是,以我的愚見,其他選項本應擺在桌面上。我不同意陰謀論。羅納爾多是一個給國家隊帶來巨大價值的人物,但只有瞎子才看不到曼聯前鋒目前所表現出來的問題和表現。”

“我們對這種情況有一種被動的接受,但那些負責人缺乏把他留在替補 ...
即係令我想起 喀麥隆- 米拿,
後備上場絕殺入球, 朗爺真係無力打足全場啦
後備建功最適合佢

Roger Milla | FIFA World Cup Goals
https://www.youtube.com/watch?v=vrtWQSqD3A0

引用:
原帖由 lfc_gerrard 於 2022-9-30 09:33 發表
香港啲小朋友其實唔蠢,佢哋唔係睇唔到,只係唔願意接受事實啫
佢地想靠阿朗打擊美斯,但阿朗又唔爭氣.......

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-9-30 09:40 發表
佢根本無咁既勇氣....

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-9-30 09:40 發表
佢夠膽咩?

引用:
原帖由 Xe 於 2022-9-30 09:40 發表

即係令我想起 喀麥隆- 米拿,
後備上場絕殺入球, 朗爺真係無力打足全場啦
後備建功最適合佢

Roger Milla | FIFA World Cup Goals
https://www.youtube.com/watch?v=vrtWQSqD3A0
米拿係一個異數,唔係個個都得...

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2022-9-30 09:49 發表

米拿係一個異數,唔係個個都得...
雖然我唔鍾意獨食朗
不過除非佢一直衰退落去, 操唔返起
否則佢重值得一個打後備既位置

引用:
個個球員狀態有起跌 一個有眼光主帥 不會因為球員一兩場表現而棄用佢!

等睇C羅世界盃光芒四射 叫葡萄牙人收聲!

屌太過份了,又要出動家姐喇

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2022-9-30 09:15 發表

“我們對這種情況有一種被動的接受,但那些負責人缺乏把他留在替補 ...
但Pok都會話佢唔識波

引用:
原帖由 蛇仔太狼 於 2022-9-30 09:27 發表
Pok讀緊幼稚園咋

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]