• 瀏覽: 13,363
  • 回覆: 29
屋企夜晚唔煮飯日日食外賣. 返工見到d同事可以帶飯就好羨慕佢地屋企有飯食.
一日食足3餐外賣就黎我個人都變做味精同防腐劑. 聽到d同事有時話唔想連續兩日食一樣既野就覺得好嬲
有飯你食唔洗自己出錢買飯慳一餐錢你仲想點?
有人話帶飯好cheap每日連果幾廿蚊飯錢都要慳. 每日幾廿蚊一個月加埋就唔係幾廿蚊啦!
我有諗過每朝起身自己煮d簡單野. 但都係輸比張床.....

出街食真係好唔健康,又貴

引用:
原帖由 條尾好重要 於 30-9-2022 13:16 發表
屋企夜晚唔煮飯日日食外賣. 返工見到d同事可以帶飯就好羨慕佢地屋企有飯食.
一日食足3餐外賣就黎我個人都變做味精同防腐劑. 聽到d同事有時話唔想連續兩日食一樣既野就覺得好嬲
有人話帶飯好cheap每日連果幾廿蚊飯錢都要慳. 每日幾廿蚊一個月加埋就唔係幾廿蚊啦!
你比多D 家用咪可有住家飯食~
1日午餐便都要40-50蚊, 都成千蚊一個月, 慳D可同佢地食好西~

帶飯好麻煩,拎住個飯周圍走

我都是帶飯食lunch,食得健康之餘,又唔使出街食飯同人迫

引用:
原帖由 條尾好重要 於 2022-9-30 13:16 發表
咁又係要早起身煮

引用:
原帖由 新紅喱 於 2022-9-30 17:00 發表
出街食真係好唔健康,又貴
自己煮乾淨啲添

引用:
原帖由 小豆油 於 2022-9-30 18:39 發表
帶飯好麻煩,拎住個飯周圍走
我都覺得係,仲有時放工留咗個飯壺喺公司。

引用:
原帖由 條尾好重要 於 2022-9-30 13:16 發表
如果你俾醫生建議你要食清D
你自己會諗辦法帶飯

引用:
原帖由 godsend 於 2022-9-30 19:47 發表

咁又係要早起身煮
你早上食菌茶餐廳都要早D起身喇,有咩問題?

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-9-30 20:40 發表

你早上食菌茶餐廳都要早D起身喇,有咩問題?
我有時就寧願早上起身煮,中午出去食。

引用:
返大陸帶個女人來團聚咪有人煮飯你食。

早少少訓, 整三文治其實好快, 可唔可以前一晚自煮再帶埋飯呢?

出去食方便好多

出街食好麻煩。我帶飯邊食邊上網,有時睇片,如果公司唔比帶飯就慘了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]