• 瀏覽: 27,535
  • 回覆: 101
  • 追帖: 1
返左新工一個禮拜多啲,我暫時每一日都準時收工,去到差唔多收工,就開始執定野,夠鐘即係衝去打卡走人。但見公司隔離team嘅同事好似日日都OT,可能佢地多野做掛。但我做晒啲野就梗係準時收工啦。

琴日收工前,老細揾我傾計,話聽到有同事講我成日都一早就準備收工。其實準時收工有咩問題,做完野就梗係執下野準備收工啦,OT又冇補錢,佢地鍾意OT都唔洗拖埋我落水嘅,竟然同老細報串都有嘅。但係老細咁同我講,意思係唔係即係叫我OT下,唔好咁準時收工?

做好自己野就走就冇問題

引用:
原帖由 ladymimi 於 2022-9-30 16:57 發表
做好自己野就走就冇問題
岩呀,我OT都冇野好做,晒時間扮工好咩

同事衰格 老細賤格

引用:
原帖由 新紅喱 於 2022-9-30 16:58 發表

職場就係要扮工交戲,你可以6點後拼命網購,但唔好畀人發現

收工梗係走, 唔係簽約黎做乜

西工!

引用:
原帖由 新紅喱 於 2022-9-30 16:52 發表
返左新工一個禮拜多啲,我暫時每一日都準時收工,去到差唔多收工,就開始執定野,夠鐘即係衝去打卡走人。但見公司隔離team嘅同事好似日日都OT,可能佢地多野做掛。但我做晒啲野就梗係準時收工啦。

琴日收工前,老細揾我傾計,話聽到有同事講我成日都一早就準備收工。其實準時收工有咩問題,做完野就梗係執下野準備收工啦,OT又冇補錢,佢地鍾意OT都唔洗拖埋我落水嘅,竟然同老細報串都有嘅。但係老細咁同我講,意 ...
你一句問老細,準時收工有咩錯?

係唔係得罪左同事呀?

引用:

琴日收工前,老細揾我傾計,話聽到有同事講我成日都一早就準備收工。其實準時收工有咩問題,做完野就梗係執下野準備收工啦,OT又冇補錢,佢地鍾意OT都唔洗拖埋我落水嘅,竟然同老細報串都有嘅。但係老細咁同我講,意 ...
各家自掃門前雪

引用:

你問返老細知唔知今晚晚餐食乜?知唔知近日仔女成績如何?了唔了解佢老婆近日煩緊乜?如果全部都唔知就係時候準時收工返屋企食飯啦

做晒公司嘢準時收工是無問題,成件事根本就是你老細問題

引用:

你同事好多事

引用:
原帖由 新紅喱 於 2022-9-30 16:58 發表

係俾人篤背脊

引用:
原帖由 炭屎郎 於 2022-9-30 17:10 發表

職場就係要扮工交戲,你可以6點後拼命網購,但唔好畀人發現
加上有啲人多事鍾意篤背脊

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]