• 瀏覽: 55,836
  • 回覆: 732
  • 追帖: 2
+12
有幾個特質
1. 經常post相上面書
2. 經常掛係口邊英國有幾好
3. 經常在家煮餸(例如包雲吞)都講一大餐
4. 經常影街景或啲名勝古跡
5. 擺得上網既相來來去去都係自己人(根本冇鬼佬係朋友)
6. 話比人知我幾經辛苦終於租到間屋
7. 日日話比人知我生活有幾寫意

其實移咗民呢啲人心裏覺得係點㗎呢?
我就咁睇啲post就覺得佢地係人在異鄉好撚孤獨,冇當地朋友,日日食鬼佬餐,就算食中餐都要自己煮….做二等公民為乜?就係因為一樽鼓油?

英國佬點會計錯數吖,經濟唔掂要吸納移民資金,賣樓移英食老本時首富執包袱返香港呢

中伏之餘重要圍爐讚好

引用:
原帖由 坐飛機走先 於 2022-9-30 23:09 發表
英國佬點會計錯數吖,經濟唔掂要吸納移民資金,賣樓移英食老本時首富執包袱返香港呢

中伏之餘重要圍爐讚好
圍爐取暖真係中point,感覺上大部份移咗民既人都係同番自己香港人一堆先傾得埋

地獄鬼國

引用:
原帖由 好滋味 於 2022-9-30 22:01 發表
有幾個特質

我就咁睇啲post就覺得佢地係人在異鄉好撚孤獨,冇當地朋友,日日食鬼佬餐,就算食中餐都要 ...
https://youtu.be/8-pe3LMVReg
英國爆煲。。。。

我去澳洲Adelaide讀書,
街燈只係照到燈膽自己光,
街燈條路黑蚊蚊

華人移民去白人國家,基本上都係埋返自己族群或者一啲其他族裔嘅人堆,埋到當地白人堆係好少數,除非你嘅另一半係當地白人。

引用:
原帖由 公司滴滴核心 於 2022-9-30 23:58 發表
華人移民去白人國家,基本上都係埋返自己族群或者一啲其他族裔嘅人堆,埋到當地白人堆係好少數,除非你嘅另一半係當地白人。
埋自己人堆, 好正常喔;有咩唔啱??

引用:
原帖由 好滋味 於 2022-9-30 22:01 發表
有幾個特質

我就咁睇啲post就覺得佢地係人在異鄉好撚孤獨,冇當地朋友,日日食鬼佬餐,就算食中餐都要 ...
https://youtu.be/c3GDiqmgNVg

引用:
原帖由 好滋味 於 2022-9-30 23:42 發表

圍爐取暖真係中point,感覺上大部份移咗民既人都係同番自己香港人一堆先傾得埋
仲鍾意搞事搞非,口和心不和,鬥show off

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-10-1 00:01 發表

埋自己人堆, 好正常喔;有咩唔啱??
我無講啱或唔啱喎。師兄

引用:
原帖由 garoaida 於 2022-9-30 23:56 發表
我去澳洲Adelaide讀書,
街燈只係照到燈膽自己光,
街燈條路黑蚊蚊
環保

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-10-1 00:03 發表

https://youtu.be/c3GDiqmgNVg
呢條友一睇就知係仆街樣

引用:
原帖由 公司滴滴核心 於 2022-10-1 00:08 發表

環保
環保應該唔使裝街燈,
燈膽都要電,唔環保

引用:
原帖由 garoaida 於 2022-10-1 00:10 發表

環保應該唔使裝街燈,
燈膽都要電,唔環保

主題標籤 #英國
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]