• 瀏覽: 9,136
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
自從買左 3080ti 就無開過部 xsx 打機,其實想問大家如果你地 pc 打機用手掣定 keyboard 多?因為我左手有舊患,而家用手掣打機都痛 但我又從來唔用 keyboard mouse 打機。會唔會仲有第三種操控裝置可用?

恕我直語,
如樓主左手有舊患,
係時候開始少啲打用手掣既game。

引用:
原帖由 kamiry 於 2022-10-1 22:47 發表
恕我直語,
如樓主左手有舊患,
係時候開始少啲打用手掣既game。
係,呢年打得太多,可惜用 keyboard 打又會有第二樣問題。

引用:
原帖由 siupercy 於 2022-10-1 23:30 發表

係,呢年打得太多,可惜用 keyboard 打又會有第二樣問題。
https://support.microsoft.com/zh ... 2-8f42-17a7d4fe89a9

呢個唔駛諗

如果有個好似 joystick 咁放係枱,而兩邊好似手掣咁都有得控制方向,咁就好啦 .... 不過好似無呢種 product.

引用:
原帖由 siupercy 於 2022-10-2 20:17 發表

呢個唔駛諗

如果有個好似 joystick 咁放係枱,而兩邊好似手掣咁都有得控制方向,咁就好啦 .... 不過好似無呢種 product.
diy

track ball

想問 elite 2 手掣背面有多 4 個掣,可唔可以分配變成等同按下左右方向掣?

我無記錯好似唔得喎。

引用:
原帖由 siupercy 於 2022-10-4 19:04 發表
想問 elite 2 手掣背面有多 4 個掣,可唔可以分配變成等同按下左右方向掣?
可以的

引用:
原帖由 fobbie_hk 於 2022-10-26 00:41 發表

可以的
咁就好囉!

引用:
原帖由 siupercy 於 2022-10-26 17:10 發表

咁就好囉!
我個elite2,一年未夠換兩次,請三思

引用:
原帖由 jelly 於 2022-10-26 21:24 發表

我個elite2,一年未夠換兩次,請三思
咁大鑊

引用:
原帖由 siupercy 於 2022-10-26 22:50 發表

咁大鑊
一買返嚟就壞a制,換制後用咗十個月,前兩日飄移

引用:
原帖由 jelly 於 2022-10-26 22:54 發表

一買返嚟就壞a制,換制後用咗十個月,前兩日飄移
網上都好多人講話質素唔好,我仲諗係未少部份人唔好彩,就算白色新版都好多投訴

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]