• 瀏覽: 18,957
  • 回覆: 72
  • 追帖: 1
+11

萬綺雯移居內地後,減少幕前工作,今年5月曾與鄧萃雯上央視節目合唱。定居上海的1996年亞姐亞軍繆非臨,日前帶囡囡約萬綺雯聚會,在微博上傳合照,留言說:「好久沒見美人蚊蚊,好高興又在上海相聚。」雖然未有說明見面目的,相信都有順道為對方慶祝生日。照片中的萬綺雯身穿白色衛衣、戴上cap帽,皮膚白滑緊緻,狀態勁fit。

萬綺雯於1989年參選亞姐奪得亞軍後入行,在《我和殭屍有個約會》系列,以迷你裙騷長腿扮演現代驅魔師的馬小玲,成為港產電視劇經典。《我和殭屍》系列明日將在Disney+上架,日前消息公佈時,再度引起網民熱議,紛紛表示要翻煲。2020年她離開無線後定居內地,曾在接受訪問時表示:「我合約到期,多自由。」更坦言自己經厭倦拍劇:「如果不開心還是要不停地做,那不是好可憐嗎?」

來源:
https://hd.stheadline.com/life/ent/realtime/2376682/即時-娛樂-萬綺雯52歲生日轉行運動look-18歲選亞姐驚人長腿冇變過

萬2蚊重真係咁fit! 原來佢當選亞姐第二名都只係18歲!
同現在當選港姐嘅年齡最小都20幾接近30嘅相比真係變了小妹妹
她主演我和殭屍有個約會系列在華語電視劇地位同影響力係非常之高, 連帶不少西方電視/電影都受到影響!
無記差不多購買所有前亞記嘅電視版權除了這個系列因為一早已經賣了給Disney!
樓主真係想不出香港電視藝員中有邊個可以代替萬2蚊做馬小玲?

光陰似箭

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-2 17:49 發表

...
52碎 ... 你話無P圖 , 我肯定唔信 ^.^"

咁就過咗30年,佢仍然係我心中既長腿驅魔師。。。

化妝技術進步咗好多

引用:

...
腿長可以keep到!!
但肯定泡泡地同唔夠十八廿二咁滑囉……

馬小玲

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2022-10-2 18:39 發表
咁就過咗30年,佢仍然係我心中既長腿驅魔師。。。
原來只要共妳活一天~~甜甜的~~

引用:

...
當年選美係真係選美
而家選美揀埋d背景,愈黎愈樣衰
明知tbb一線女明星個個三十幾歲,無後生女主角,拍唔到偶像劇
都唔識揀返d十幾廿歲既港姐黎拍劇,抵tbb股價不斷創紀錄

引用:

...
lovely

收經

以前綺雯嘅長腿真係好掂!

禾和萬2蚊有個約會。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]