• 瀏覽: 11,754
  • 回覆: 76
  • 追帖: 1
唔講豆腐一樣既曼聯防線,只計迪基亞表現,大家請理性傾下:

1.Foden攝前柱撞射,完全無反應,唔求你救到,撲下都好吖
2.布歐頭鎚,又係完全無反應,衰過第1球
3.布歐後柱,個人覺得呢球最差,佢都跟到過去後柱,點解唔飛埋落去呢?如果飛埋落去呢球有機會救到
4.Foden後柱,同第3球近似,但呢球失位太多,無計
5.布歐10碼近射,終於有反應,手邊入,太近太勁無計
6.Foden45度15碼射近柱,呢球輸大位可接受,但明顯包條近柱包得唔好,有責任

整體上佢作為世界級門將,個人認為完全唔合格

幾年前仲係世界級既,尋晚感覺佢無撲救過咁,一係入一係唔入

引用:
原帖由 alexneway 於 2022-10-3 07:00 發表

1.Foden攝前柱撞射,完全無反應,唔求你救到,撲下都好吖
3.布歐後柱,個人覺得呢球最差,佢都跟到過去後柱,點解唔飛埋落去呢?如果飛埋落去呢球有機會救到
6.Foden45度15碼射近 ...
第6球曼聯5-6個防守球員守唔住曼城2人(夏蘭特+科頓)

引用:
原帖由 billyto 於 2022-10-3 07:25 發表
幾年前仲係世界級既,尋晚感覺佢無撲救過咁,一係入一係唔入
重點真係會唔會比後備門將試下好啲呢?昨日真係好似中龍就入

引用:
原帖由 alexneway 於 2022-10-3 07:39 發表

重點真係會唔會比後備門將試下好啲呢?昨日真係好似中龍就入
呢個問題守仔講左2季。但可惜軒達臣苦無上陣機會,今季又被外借森林,外借頭兩場已經左飛右撲(撲左起碼2球12碼)證明實力。

https://www.discuss.com.hk/viewt ... p;extra=&page=1

引用:
原帖由 alexneway 於 2022-10-3 07:00 發表

第一球視線被擋,球速又快,都好難怪佢

布歐成架坦克車咁衝埋嚟,嚇到呆咗

引用:
原帖由 thunderpig 於 2022-10-3 09:38 發表

都係嗰句,唔期望你救到,比啲反應都得呱,話晒之前都係世界頂級門將

引用:
原帖由 芝蔴綠豆 於 2022-10-3 09:44 發表
布歐成架坦克車咁衝埋嚟,嚇到呆咗
上季呆咗成季仲未呆完?其實主要覺得不如比其他人試下,好似今場咁,近乎中龍就入

等如以前啲守門員對住巴迪高一樣,都係放棄防守一樣啫。

迪基亞上季已經開始老退反應慢,再加上年老嘅華拉尼根本擋唔住年青力壯嘅夏蘭特。唯一頂級中堅麥隊長有傷,落場大部分球員又踢到慌失失,真係冇眼睇.......

引用:

''敵機亞''耐唔耐就會發吓波瘟,係時候揾番龍門接班人喇!

個人覺得,6球是旦救到一球係超水準,入晒正常,最大問題係點解咁易俾人射門。

尋晚睇個陣都知曼聯比人大炒,出成4個前鋒兼呢4個逼搶力弱,中場兩位仲出艾力臣,得1個防中點做屏障?!中堅一老一矮點守夏蘭特?!最慘開賽20分鐘左右兩閘都食牌……嘩,咁嘅防守力,曼城唔放題都對唔住天地同坦格啦!

引用:
原帖由 thunderpig 於 2022-10-3 09:38 發表

撲都唔撲,戲都唔做,天然呆咁。

主題標籤 #曼聯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]