• 瀏覽: 21,517
  • 回覆: 118
+2
+++你地估中!!!!
張佳添 timSIR透露TVB開賽前有指導性俾分要求(有片)
答案盡在1:16
(請各位聽真D  TIMSir鬼拍後尾枕啦!)

https://www.youtube.com/watch?v=_XBjiCoGHBI

第一集已經咁講架啦

佢想唔撈?

指導性俾分有乜問題?
又唔係叫佢偏幫某一位

亞軍叫破喉龍都冇用,個樣只能做奸角
無記近十年歌唱比賽,都係大喉龍著數,叫到救命咁就會贏,不過星夢1/2都例外

吓, 人地話俾分要求係邊個叫似 "名星" , 有咩問題呀? 

就算揀明星我都覺得應該揀Janees, Janees 先佢真正舞台皇者。嗰件Jasmine唱功咁能屎,樣又唔夠Chantel 同Yumi靚。

根本計分有問題...
看到第一回合打分便覺得古怪,分數佔比好有問題。
以大媽分數做例20燈算作8分,即滿分25燈就得10分。
總分是評審觀眾一半一半,即觀眾分應該最高也可以10分,但明顯前三位的都越過10分。
觀眾分部分,5人總和是約50分,即是有100%支持是可以全取50分,是正確的。
但評審分最高只有10分,即個人總得分最高只有60分,評審分實際只佔60分中的10分,不是聲稱的一半。
正確計算應該是25燈數目乘2,變成真正的一半50分,再加觀眾分。
計算後,大媽仍是最高,但13歲變了第二,jasmine第三

第三季如果用50-100名評判不設觀眾投票應該唔會比人話做馬,又或者全球各地簡1萬位專業評判評分。

尋晚如果吾係有一大班白痴見janees個頭有忽黃色係咁瘋狂投佢,以為手足咁,結果會係十邊或xix勝出,因佢地表現真係極出色!

引用:
原帖由 covid18 於 2022-10-3 12:31 PM 發表
+++你地估中!!!!
張佳添 timSIR透露TVB開賽前有指導性俾分要求(有片)

https://www.youtube.com/watch?v=_XBjiCoGHBI
呢啲唔係秘密。
好早前,聲夢一已經講過。
聲夢傳奇節目......不是要選唱得的歌手,是要發掘樂壇新星。
“星‘’.....除了基本要唱得,亦有其他星的條件,外型外表、性格、潛質、觀眾緣等等綜合條件。

有人辦你睇,蘇永康夠唱得好,點解佢咁多年都紅唔起?答案....輸外表。

引用:
原帖由 千堂 於 2022-10-3 01:00 PM 發表
第三季如果用50-100名評判不設觀眾投票應該唔會比人話做馬,又或者全球各地簡1萬位專業評判評分。
點樣做都會有人話不平公、內定、造馬。
因為有班人.....係存心抹黑TVB。

引用:
原帖由 covid18 於 2022-10-3 12:31 發表
+++你地估中!!!!

呢個宗旨,由招募已經係咁講,決賽前再次提醒評審

引用:
原帖由 踏入神的領域 於 2022-10-3 12:37 發表
第一集已經咁講架啦

jasmine 唱得好像個星?
快歌高音hit唔到, 又沒氣

引用:
原帖由 covid18 於 2022-10-3 13:33 發表

jasmine 唱得人好像個星?
快歌高音hit唔到, 又沒氣
對面更差有咩計, 班評判對janees自炒果種失望神情, 我諗絕對唔少得過你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]