• 瀏覽: 4,589
  • 回覆: 15
係上個月中係 "姨髮車" 睇中架二手車 抱馬 5系,  仲要係第一次係呢個網站睇中架車,   係呢個網站睇得車大部係二手架啦,  咁跟住打去問車背景,  佢話係車行讓車,  之後就相信車行就落全數,  跟住佢就報價比我就架車係需要大執,  但無計啦二手車點都要大執,  最重要係我鐘意架車,  買車既野可遇不可求,  車行話收到全數話一星期交車,  車行仲話整車費交車收埋,  果死百佳 "FIRE炭GOLD維車行" 個經紀話交唔到車,  仲要多3-4日,  嘩..  我心想咁大間車行公司幾萬都呃,  話交車交車一星期都交唔到,  仲要收埋我地全數,  已家我仲諗緊報唔報警話佢詐騙,  仲要巴巴閉閉話自己有車廠專整靚車喎

附件

WeChat 圖片_20221003144220.jpg(195.09 KB)

WeChat 圖片_20221003144220.jpg

買二手車係唔會俾晒錢先, 信sale一定死

第一次買二手車?
當交學費啦

引用:
原帖由 陽光果斷的生薑 於 2022-10-3 14:45 發表
係上個月中係 "姨髮車" 睇中架二手車 抱馬 5系,  仲要係第一次係呢個網站睇中架車,   係呢個網站睇得車大部係二手架啦,  咁跟住打去問車背景,  佢話係車行讓車,  之後就相信車行就落全數,  跟住佢就報價比我就架車係需要大執,  但無計啦二手車點都要大執,  最重要係我鐘意架車,  買車既野可遇不可求,  車行話收到全數話一星期交車,  車行仲話整車費交車收埋,  果死百佳 "FIRE炭 ...
吓,車行 mark 高三成 ga  wor. 你唔係咁 331 呀

買2手車一定要在運輸處,車停樓下,一手搞手續,一手畀錢,然後去車埸取車走人,你第一次買車?

Sell屎信得過,豬乸都上樹

樓主你齋打電話問,無睇過架車就比晒錢?

買二手車點會未收車未過戶就俾全數,樓主弟一次買車?

信車行三個字你都寫得出😰無語

新註冊帳戶,新手出帖,有冇可能係同行對家打手呢?

引用:
原帖由 krzys995x8 於 2022-10-9 12:09 發表
新註冊帳戶,新手出帖,有冇可能係同行對家打手呢?
九成九車行信唔過
九成九裝修公司信唔過
九成九保險/地產經紀信唔過

香港應該成立個人信用制,成為GBA 信用之都 👍

引用:
原帖由 陽光果斷的生薑 於 2022-10-3 14:45 發表
係上個月中係 "姨髮車" 睇中架二手車 抱馬 5系,  仲要係第一次係呢個網站睇中架車,   係呢個網站睇得車大部係二手架啦,  咁跟住打去問車背景,  佢話係車行讓車,  之後就相信車行就落全數,  跟住佢就報價比我就架車係需要大執,  但無計啦二手車點都要大執,  最重要係我鐘意架車,  買車既野可遇不可求,  車行話收到全數話一星期交車,  車行仲話整車費交車收埋,  果死百佳 "FIRE炭 ...
車行仲要大整都買?大整都只係幾萬既5系?
好膠

引用:
講到好似 2 8 c a r dot com 咁🤣

引用:
有車相目弟口下口甘 ?如果冇,好多ching 一定覺得你作故事啊😓

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]