• 瀏覽: 4,914
  • 回覆: 8
本人早幾個月前被告以欺詐手段取得別人財產,關於我個WeChat登記既轉數快收左人錢咁手,但我已經好耐無用,懷疑比人盜用所以無認到罪,之後已經報到左半年,想問下係咪而家等警方搜證同律政司起訴,呢類大約要報到幾耐 謝謝

等到撤銷控罪為止,如果佢一路唔撤控你一路都要定期報道,甚至沒收旅遊證件

引用:
原帖由 四邑商工總會 於 2022-10-3 17:16 發表
等到撤銷控罪為止,如果佢一路唔撤控你一路都要定期報道,甚至沒收旅遊證件
即係無了期?

引用:
原帖由 tr20104 於 2022-10-3 22:11 發表

即係無了期?
佢話撤控就唔駛

引用:
原帖由 tr20104 於 2022-10-3 16:35 發表
本人早幾個月前被告以欺詐手段取得別人財產,關於我個WeChat登記既轉數快收左人錢咁手,但我已經好耐無用,懷疑比人盜用所以無認到罪,之後已經報到左半年,想問下係咪而家等警方搜證同律政司起訴,呢類大約要報到幾耐 謝謝
有排,我都報到左兩年

引用:
原帖由 tr20104 於 2022-10-3 16:35 發表
你預快既都一年啦
基本

引用:
當你講真話, 你預玩年零啦

如果你有證據證明自己,基本就是1年,不過幾時結案就不一定的

我都俾人玩左半年

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]