• 瀏覽: 49,592
  • 回覆: 22
1號出左消費券我原本想同屋企人一齊去staycation
但係d朋友話比錢去staycation不如留多d錢去旅行用黎買機票仲好啦
其實我阿爸好怕搭飛機 所以先想同屋企人去staycation放鬆下....
想問下大家仲會唔會去staycation?

引用:
原帖由 係愛呀! 於 2022-10-3 16:43 發表
但係d朋友話比錢去staycation不如留多d錢去旅行用黎買機票仲好啦
其實我阿爸好怕搭飛機 所以先想同屋企人去staycation放鬆下....
依家應該有平?平平地同屋企人一齊放鬆下都好

會啊住rosewood hotel

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
你阿爸幾多歲? 除非佢哋提出要去外地旅遊 ,大部份老人家喜歡staycation多過搭飛機去外地。 佢哋怕奔波勞碌, 成日行,搭長程車又冇廁所。
試過有朋友同老人家去泰國旅行結果大家都唔開心, 後生嘅覺得駛咁多錢目的同佢見識下食下嘢, 老嘅就覺得又熱又辛苦。
根據自己budget ,去黃金海岸,愉景灣或者迪士尼酒店之類,老人家在香港熟悉環境輕鬆行下傾下計,食下自助餐更佳。

引用:
The tide is thru, getting less.

可以去外國仲去乜鬼staycation? 錢多冇定洗?

5星 包食飯  平都會諗  遲下全通關吾會有平

怕搭飛機?飛機有咩驚,有邊到驚

情侶應該會

引用:
原帖由 9個平平貓奴 於 2022-10-3 20:23 發表
會啊住rosewood hotel
這間名過於實
但價錢奇貴

引用:
原帖由 陳知英 於 2022-10-4 16:25 發表

你阿爸幾多歲? 除非佢哋提出要去外地旅遊 ,大部份老人家喜歡staycation多過搭飛機去外地。 佢哋怕奔波勞碌, 成日行,搭長程車又冇廁所。
試過有朋友同老人家去泰國旅行結果大家都唔開心, 後生嘅覺得駛咁多錢目的同佢見識下食下嘢, 老嘅就覺得又熱又辛苦。
根據自己budget ,去黃金海岸,愉景灣或者迪士尼酒店之類,老人家在香港熟悉環境輕鬆行下傾下計,食下自助餐更佳。

老人家去旅行最緊要可以有仔女同孫一齊,咁就去邊都冇所謂, 人齊佢哋真係會由心笑出嚟,去長洲book間大啲嘅渡假屋,日頭周圍行下,同啲小朋友玩下水或買下海味,夜晚走去食海鮮睇日落,又或者燒下嘢食, 佢哋已經開心死,呢啲唔知可唔可以叫happycation。

引用:
當然有,就如樓主一樣有某原因未能外遊,改為staycation。

引用:
原帖由 omegahk 於 2022-10-5 17:14 發表

這間名過於實
但價錢奇貴
試一次

陪家人最重要

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]