• 瀏覽: 7,023
  • 回覆: 66
同樣一個國慶文藝晚會直播,
TVB 16.4 點
Viutv 不足 1 點
唔好又賴慣性收視喎.....大家都係播謹同一個畫面唧!
Viutv真係咁乞人憎咩?
比個說法好喎

大佬你知唔知咩叫慣性收視... 你呢個例子未就係證明左有慣性收視

近2年4台同時間播同一個節目好似有4次,每次都係TVB點數占95%別的台約1點左右,反映到一件事已他們閒時收視平均3點,這2點人口先係距地活躍人口,難聽D說viu同開電視死忠人口只得不夠15萬人亦可能是同一類人,不用我說明吧。

viutv 最近兩個月廣告冇咗八成。

人地1%收視都有錢賺,你吹咩。

啲人睇曬友台

TVB廣告好睇D

睇ViuTV成日認住有野會跌落黎

引用:
原帖由 冰涼的月光光 於 2022-10-5 03:37 發表
viutv 最近兩個月廣告冇咗八成。
你點知道八成?

引用:
原帖由 雪地華麗的燒賣 於 2022-10-5 05:48 發表
人地1%收視都有錢賺,你吹咩。
都是左手交右手, 做數

一早已要求版主把VIU TV版面關掉, 換上開電視或J2版面, 事實人地求其出一D正常節目收視都會比VIU好

引用:
原帖由 千堂 於 2022-10-5 02:31 發表
近2年4台同時間播同一個節目好似有4次,每次都係TVB點數占95%別的台約1點左右,反映到一件事已他們閒時收視平均3點,這2點人口先係距地活躍人口,難聽D說viu同開電視死忠人口只得不夠15萬人亦可能是同一類人,不用我說明吧。
即係話當TVB 自家節目對VIU 自家節目冇95%, 即係TVB D 野唔掂囉

啲人睇電視淨係識睇右上角logo,其他嘢邊會識睇

引用:
原帖由 dorayaki 於 2022-10-5 02:19 發表
大佬你知唔知咩叫慣性收視... 你呢個例子未就係證明左有慣性收視
我就聽好多人講只會睇viu
連人妖選美都要關住

引用:
原帖由 kxkx 於 2022-10-5 11:16 發表

即係話當TVB 自家節目對VIU 自家節目冇95%, 即係TVB D 野唔掂囉
無線唔掂香港就真正死勒
你地都唔用腦想到細處
只有tvb 仲會拍本地劇集
沒有tvb  ,VII 只係買日韓劇播,或做youtuber式節目
沒有tvb, 連香港價值觀無得再保留

主題標籤 #viu #viutv
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]