• 瀏覽: 19,878
  • 回覆: 109
+3
10月4日

29天 飯戲攻心 $56,100,000

42天 明日戰記 $66,500,000

披頭48
乜叫史上第一

估唔到飯戲攻心咁勁

D人都傻既係咁貼錢買飛買十幾廿次但唔睇

引用:
原帖由 高達怪異理想 於 2022-10-5 13:37 發表
你喺戲院做帶位所以你知?🤷🏼‍♂️

期待王子華套律師片

引用:
原帖由 lctj9 於 2022/10/5 13:11 發表
估唔到飯戲攻心咁勁
因為有王子華、鄧麗因、張計沖

屎上?

引用:
原帖由 皇色的狗 於 2022-10-5 12:36 發表
乜叫史上第一
港産片香港最高票房

聽日去支持下

引用:
原帖由 高達怪異理想 於 2022-10-5 13:37 發表
您以為大陸嗰啲「刷票房」?

引用:
有邊個影星可以好似黃子華古天樂有呢個影響力?
可以入戲院睇咁多次

引用:
原帖由 AKBeatles 於 2022-10-5 10:27 發表
10月4日

29天 飯戲攻心 $56,100,000

42天 明日戰記 $66,500,000
其實近年好多套港產片都唔錯成績,例如梅艷芳
皆因同期外國片冇咩突出
所以港產片肯投資控制到支出一定有回報
而且仲要係刀仔鋸大樹

引用:
原帖由 電剛獨龍鑽 於 2022-10-6 10:31 發表
期待王子華套律師片
呢套睇預告好子華式,即係又係將棟篤笑帶入戲院,以子華過去嘅記錄,唔一定好睇,票房亦唔一定睇好(至少唔會好似飯戲攻心咁好)

飯戲攻心嘅成功,就係因為黃子華終於肯唔做黃子華,而係去演一個角色,而嗰套律師片,感覺黃子華又係做返自己。

飯戲攻心嘅票房已經去到好接近明日戰記,而且飯戲攻心嘅上映日期遲過明日戰記,當兩套都收得時,理論上飯戲攻心嘅映期仲會有一段時間,明日戰記距離落畫就為期不遠了,而且口碑上飯戲攻心其實比明日戰記更好,所以我睇好飯戲會破埋明日個紀錄。

同時有兩套港產片喺非旺季仲要疫情下破紀錄,無可否認會係一時佳話,但論好睇同經典,跟80年代同樣破香港票房紀錄嘅英雄本色比,仲有相當大嘅距離。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]