• 瀏覽: 88,720
  • 回覆: 100
  • 追帖: 1
+2
因為公司個keyboard實在太嘈咁啱有消費券我就自費買咗個靜音keyboard,星期一阿姐放假佢唔知我開咗個新keyboard
我今日遲過佢返到公司,見眼瞓咪沖杯咖啡飲阿姐已經問我係咪好攰要飲咖啡
做做吓嘢阿姐突然擰轉問我係咪瞓著咗,心諗又咩事?
我話冇瞓,佢仲要話我講大話因為佢聽唔到我keyboard啲打字聲…
同阿姐解釋我買咗個靜音keyboard再篤埋畀佢聽先肯信我…

原來阿姐平時會聽住我有冇打字嚟判斷我係咪做緊嘢,我覺得好似畀人監視咁

引用:
原帖由 食硬你 於 2022-10-5 11:18 發表
因為公司個keyboard實在太嘈咁啱有消費券我就自費買咗個靜音keyboard,星期一阿姐放假佢唔知我開咗個新keyboard
我今日遲過佢返到公司,見眼瞓咪沖杯咖啡飲阿姐已經問我係咪好攰要飲咖啡
我話冇瞓,佢仲要話我講大話因為佢聽唔到我keyboard啲打字聲…
同阿姐解釋我買咗個靜音keyboard再篤埋畀佢聽先肯信我…
...
咩keyboard完全冇聲咁勁

引用:
原帖由 人人唔為我 於 2022-10-5 12:18 發表

咩keyboard完全冇聲咁勁
我都想知

引用:
原帖由 LWCW 於 2022-10-5 12:57 發表

我都想知
硅膠keyboard

下次一路打字…一路大聲讀出嚟你打緊乜!

自己比錢買公司野

引用:
原帖由 食硬你 於 2022-10-5 11:18 發表
...
你買個紅軸、青軸個啲,打字有聲… …
靜音keyboard 留番屋企用啦… …

我坐房,啲細都以為我沒做嘢。所以即刻轉個什麼機械鍵盤,一啲都唔好用但夠大聲仲有閃光。我仲每個電話都開Speaker. 人言可畏!

無聲嘅 keyboard 唔好打, 無手感

可唔可以播打字聲嘅ASMR

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-10-5 18:07 發表
無聲嘅 keyboard 唔好打, 無手感
無錯,我哋打字快啲人要打到拍拍聲先過癮

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2022-10-5 18:49 發表

無錯,我哋打字快啲人要打到拍拍聲先過癮
有啲人係鍾意寧靜, 咁可能佢地少打字

此時此刻都係無聲勝有聲。

我公司個keyboard好靜,我自己買咗個嘈啲嘅,因為好打好多,提升工作效率

引用:
原帖由 sk3603 於 2022-10-5 16:02 發表
自己比錢買公司野
我成檯都係自己喜愛嘅文具,keyboard mouse 電腦椅都係自費買型嘢,工作會開心啲。

主題標籤 #消費券
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]