• 瀏覽: 10,904
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
+15
見佢要用電,唔知香港適唔適合?

不知安全嗎?有冇推介?

thx

要直飲嗎?

我買呢隻自己裝。

我就覺得冇需要,香港水質已經好好,淨係會有水垢,如果唔係要直飲,求其搵隻前置濾水器幾十蚊隻嗰d, 用來過濾水垢已經好足夠,無謂嘥錢。

我淘左依嗰一千銀,香港買要3千8

引用:
原帖由 hetzer 於 2022-10-24 22:38 發表

想請問你呢一款搵人裝定自己裝? 火牛電線點走呢?

thx

引用:
原帖由 flyfishs1234 於 2022-10-24 20:16 發表
我買呢隻自己裝。
其實如果最後唔買國內插電款,都會考慮Doulton同3M呢啲款,但唔知Doulton陶瓷芯好定3M果啲好

引用:
原帖由 寫入讀出 於 2022-10-24 22:53 發表

想請問你呢一款搵人裝定自己裝? 火牛電線點走呢?

thx
不用電,自己裝,唔難!!

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 hetzer 於 2022-10-24 22:38 發表

好似幾好!請問濾芯大概幾錢同幾耐換一次?另外需要加前置濾水器嗎?

引用:
原帖由 lhcdims 於 2022-10-24 23:54 發表

好似幾好!請問濾芯大概幾錢同幾耐換一次?另外需要加前置濾水器嗎?
約2年,同埋部機有燈顯示幾時要換芯,芯199人仔。我無加前置。

引用:
原帖由 hetzer 於 2022-10-25 07:16 發表

約2年,同埋部機有燈顯示幾時要換芯,芯199人仔。我無加前置。
見你張圖有3個窿唔系應該要換3個芯?

引用:
原帖由 寫入讀出 於 2022-10-24 13:07 發表
見佢要用電,唔知香港適唔適合?

不知安全嗎?有冇推介?

thx
我用呢隻,九陽濾水器,用咗一年多,OK喇。

平平地,俾廣東道同新填地街果啲專賣濾水器材店平,佢哋都係賣大陸嘢多。

年頭見到,一模一樣,換咗個英國牌子在一田推廣檔口,買1200蚊。
都係大陸東莞生產。懷疑是同一個工模生產,只係買家用自己品牌再包裝賣出。

再買多兩個濾芯。

引用:
原帖由 寫入讀出 於 2022-10-24 22:55 發表

其實如果最後唔買國內插電款,都會考慮Doulton同3M呢啲款,但唔知Doulton陶瓷芯好定3M果啲好
個人覺得道頓設計安全D,爆喉都冇事,但水龍頭冇咁好用,好緊,濾芯可以用百潔布省淨又用得返,

3M水龍頭設計一流,安裝都唔難,同道頓兩者效果都差唔多。

濾水分好多級數, 由最初級只隔大粒雜物嘅棉繩芯到絕對純淨嘅逆滲透膜都有, 睇下自己嘅要求係乜, 唔好只睇價錢同便利, 通常得一個芯嗰啲都稍為弱啲, 所以得一個芯吹到天花龍鳳而價錢又超貴嘅名牌我一定唔買

用左海爾直飲機年幾 唔洗再煲水感覺異常良好

煮完公仔麵直接加100度過濾水放湯

呢個時候真正感受到咩叫科技改善生活

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]