• 瀏覽: 55,426
  • 回覆: 1,603
  • 追帖: 5
+13
本主題由 mook999 於 2022-11-4 16:55 分類
此帖子為節目《法證先鋒V》討論區 ,歡迎會員一齊討論。

人心,是一門深奧的科學。人會犯罪作惡,皆因被貪婪、憤怒、軟弱和嫉妒等情緒支配。為了逃避刑責,人會利用謊言掩飾真相,用詭計擾亂視線,令法證工作難上加難。未破的懸案、消失的證據、迷失的困局,都是法證團隊面對的一個個難關。縱然過程中會受到打擊,但他們都會堅持初心,跌倒之後重新出發,不會放棄追尋真相。《法證先鋒V》的案件和布局更加讓人意想不到,唯有靠著「法證部」、「法醫科」及「重案組」這滅罪鐵三角,秉承前四季的理念,通力合作,找出真兇,還生者公道,替死者雪冤。

https://www.youtube.com/watch?v=lqrzI93xDMQ

播出日期: 2022年11月14日起
播出時間: 逢星期一至五 20:30-21:30進入香討影片區

引用:
原帖由 mook999 於 2022-11-1 16:04 發表
此帖子為節目《法證先鋒V》討論區 ,歡迎會員一齊討論。

人心,是一門深奧的科學。人會犯罪作惡,皆因被貪婪、憤怒、軟弱和嫉妒等情緒支配。為了逃避刑責,人 ...
第一

嘉莉女神👍👍👍😍

又冇樣衰炎明熹

換左送終澤做主角,更加無興趣睇

曉華原來都有客串!少少驚...喜

我覺得呢套吸引過“四十二章經”

有待觀望,頭幾集好睇,第6集開始爛爛地

呢套好睇

支持Bosco

雖然幾鐘意睇黃宗澤 但呢套真係。。。。無啦啦用佢換左42真係想講粗口

發瘋先鋒5

一定會追劇。

睇到13集,劇情仲廢過法證先鋒4

引用:
原帖由 everyonegood 於 2022-11-6 21:59 發表
睇到13集,劇情仲廢過法證先鋒4
不覺,我覺得好過4許多!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]