• 瀏覽: 14,908
  • 回覆: 75
  • 追帖: 3
+5
一切準備7788,計好時間返深圳,結果每日得1000個,琴晚吾中,今朝再抽

一定要某段時間過關的話,其實可以考慮機票.
econ好多都係2千蚊內,但機場提供免費檢測,光番社區檢測,又唔駛打的去深圳灣.
圍番唔係貴好多.

等開關可能仲快

引用:
原帖由 湯美小兒 於 2022-11-8 14:21 發表
econ好多都係2千蚊內,但機場提供免費檢測,光番社區檢測,又唔駛打的去深圳灣.
圍番唔係貴好多.
在搭機去第二度隔離,再搭火車落深圳?

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2022-11-8 14:22 發表
等開關可能仲快
睇行程都冇咁快通關,難

咁以家在機場唔係飛邊度有,早排送機,得個d要開學嘅班機,一日班機全世界都係13-4班機者

引用:
原帖由 四眼敏 於 2022-11-8 12:49 發表
一切準備7788,計好時間返深圳,結果每日得1000個,琴晚吾中,今朝再抽
今晚唔中?

引用:
圍番唔係貴好多.
尼步行唔通了,啱啱朋友打電話講機場落酒店10日,500幾元垃圾跌緊灰落來嘅房,再打道回府深圳再隔離,在要雙重隔離,朋友用左3張機票,第三次先可成功上機

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2022-11-8 19:30 發表

在搭機去第二度隔離,再搭火車落深圳?
例如係香港-廈門
廈門番深圳唔係真係甘遠.
重點係你可以控制exactly邊日,同埋2間房或以上你肯定一齊抽到同一日深圳灣?

2000蚊見人見智,但有人覺得值.

引用:
圍番唔係貴好多.
新鮮滾熱辣嘅最新新聞,3000幾嘅機票退得攞返零頭,第三次成功走係飛四川轉返上海

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2022-11-8 21:25 發表

尼步行唔通了,啱啱朋友打電話講機場落酒店10日,500幾元垃圾跌緊灰落來嘅房,再打道回府深圳再隔離,在要雙重隔離,朋友用左3張機票,第三次先可成功上機
你朋友應該係訂左武漢/成都/重慶/鄭州
的確有呢個風險,你朋友係比較慘.
我都有朋友用呢個方法番深圳,當然首要條件係落地隔離城市冇疫情.

引用:
原帖由 湯美小兒 於 2022-11-8 21:28 發表

你朋友應該係訂左武漢/成都/重慶/鄭州
的確有呢個風險,你朋友係比較慘.
我都有朋友用呢個方法番深圳,當然首要條件係落地隔離城市冇疫情.
唔係,佢嘅目的地係上海,但2次上海上機前唔係核酸時間又唔係麼藉口,第三次機票買左四川商務機走,因幾日抽唔中,就打去問fd佢地經歷,先知咁慘

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2022-11-8 21:28 發表

新鮮滾熱辣嘅最新新聞,3000幾嘅機票退得攞返零頭,第三次成功走係飛四川轉返上海
咁公道D講,退飛要幾多錢一早已經知道.
異地隔離係有風險,大把人走深圳灣再到外省一樣食雙重隔離.
就算依家近到廣州番深圳都要額外再隔離,我今年原地係深圳都俾人隔左30日以上.
冇計架啦......

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2022-11-8 21:36 發表

唔係,佢嘅目的地係上海,但2次上海上機前唔係核酸時間又唔係麼藉口,第三次機票買左四川商務機走,因幾日抽唔中,就打去問fd佢地經歷,先知咁慘
香港有直飛上海/杭州/南京
其中杭州更多達一星期15班以上,包括國泰/港航/長龍/東航
直飛上海係難買,所以朋友90%都係買杭州,容易買班次多.
GJ長龍更加係下午機,0+3第4日9點黃碼直踩機場就走.

番大陸business要5-6千, 駛呢個錢不如econ到左杭州先算.

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2022-11-8 21:36 發表

前特首前兩日先叫人唔好等通關先上大灣區發展,呢啲世外高人根本就唔知即使願意隔離都好難搶位北上。

主題標籤 #深圳 #酒店
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]