• 瀏覽: 13,286
  • 回覆: 14
+5
請問布吉舊城區有咩平靚正餐廳?

natural restaurant 泰菜,不過幾年冇去唔知仲得唔得

太過舊
其實冇乜好去
Kata beach 
Bang Tao beach
仲好

引用:
原帖由 h9995435 於 15-12-2022 12:15 AM 發表
太過舊
其實冇乜好去
Kata beach 
仲好
勁多人,尤其bang tao beach勁多一家大細俄羅斯人玩沙

Khun Jeed Yod Pak Restaurant
我食了3次
布吉鎮中心得幾條街,靜靜地幾好行。
另外鎮邊新開了1個超大的Central Phuket Mall,可能夠行1整天。

引用:
原帖由 h9995435 於 2022-12-15 00:15 發表
太過舊
其實冇乜好去
Kata beach 
仲好
Kata beach又係多人到爆,反而Karon beach冇乜人。

引用:
原帖由 ladycici 於 2022-12-25 01:24 發表

勁多人,尤其bang tao beach勁多一家大細俄羅斯人玩沙
Russian holiday paradise 
布吉最多俄人

引用:
原帖由 manboy 於 2022-12-25 05:07 發表

Kata beach又係多人到爆,反而Karon beach冇乜人。
Kata 比較短 
Karon 比較長
而且酒店Kata 多啲

引用:
原帖由 h9995435 於 2022-12-25 06:08 發表

Russian holiday paradise 
布吉最多俄人
西方制裁,好多國家俄佬都去唔到,唯有來泰國。

引用:
原帖由 manboy 於 2022-12-25 07:12 發表

西方制裁,好多國家俄佬都去唔到,唯有來泰國。
每年冬天都好多俄國人去
因為天氣凍

我喺布吉都一個月了,都冇咩點撞到港人😂 唯一一次撞倒,佢地用英文問我路,仲話以為我系泰國人😂

有好多野食,我有d忘記影

芒果糯米飯

泰式打𠧧米/寛粉、沙嗲、炸雲吞

好多甜品都不錯

牛丸米

忘記名稱,睇圖

大家樂

[鑫發]同[林記]都出名. Mee Ton Poe炭爐炒麵 正.  還有一間 1000009 Thai Noodle Restaurant 平靚正.

其實溫春(One Chun)午餐唔算貴, 其他 Mee Ton Poe, 1000009 Thai Noodle Restaurant 平靚正.

主題標籤 #布吉