• 瀏覽: 5,279
  • 回覆: 12
+5
砂同玻璃都鋪滿哂,小精靈同黑線飛狐都唔係好食,請問可以點搞?

附件

IMG_20221113_153438.jpg(204.37 KB)

IMG_20221113_153129.jpg(260.2 KB)

開左燈應該清楚少少

附件

16683268408648707690578728265046.jpg(206.58 KB)

16683268841095320368913931666114.jpg(217.03 KB)

引用:
原帖由 wingaman 於 2022-11-13 16:09 發表
開左燈應該清楚少少
點解可以搞成咁

買金剛螺吧⋯⋯我屋企西斜呀陽光射向魚缸 一隻金剛螺搞掂👍

引用:
原帖由 劉公子630 於 2022-11-13 23:35 發表
買金剛螺吧⋯⋯我屋企西斜呀陽光射向魚缸 一隻金剛螺搞掂👍

引用:
原帖由 劉公子630 於 2022-11-13 23:37 發表

師兄得1條草都變成咁
我有草,冇燈,未見過藻

鮑魚仔最好用, 唔會爆缸, 缺點係貴

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2022-11-14 12:02 發表

師兄得1條草都變成咁
我有草,冇燈,未見過藻
買支8W UV殺菌燈 包你藻菌包子全死 

引用:
原帖由 4x6 於 2022-11-16 20:32 發表

買支8W UV殺菌燈 包你藻菌包子全死 
師兄,我連燈都冇
懶得買
缸魚唔知係咪慣左冇燈射住
我搵支枱燈放o係上面照落去,佢地就嚇到四散

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2022-11-17 11:00 發表

師兄,我連燈都冇
懶得買
缸魚唔知係咪慣左冇燈射住
我搵支枱燈放o係上面照落去,佢地就嚇到四散
帥兄脷9害👍👍👍

金鋼螺超強

引用:
原帖由 4x6 於 2022-11-17 13:06 發表

帥兄脷9害👍👍👍
師兄,叫我師弟得喇
我新手上路,而家先養左半年,唔捨得買咁多野住,驚冇心機養落去浪費左

引用:
原帖由 wingaman 於 2022-11-13 16:09 發表
開左燈應該清楚少少
最簡單方法,搵張錫紙咩紙都好.....擋陽光。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]