• 瀏覽: 43,617
  • 回覆: 85
  • 追帖: 2
+4
原來有個世界廁所日!
香港廁所協會於今日公布「2022香港最佳公廁選舉」,得獎名單包括來自食環署、大型商場及港鐵旗下的公廁。協會亦公布了本港最急待改善的公廁名單,要求政府正視跟進。

頭3位
山頂凌霄閣
又真係幾乾淨企理,唔覺得攞第一啦

赤柱市政大廈
中環林士街多層停車場公廁

商場最貼心廁所獎︰YOHO MALL形點
最佳運輸系統廁所獎︰港鐵尖沙咀站
最佳設計理念公廁︰土瓜灣馬頭角道公廁
最佳古蹟廁所︰磅巷公廁及浴室
最佳清潔員工獎︰荃灣多層停車場公廁

3個急待改善的公廁︰
上水龍運街公廁
天水圍天河路遊樂場公廁
郊野公園流動公廁。

雖然唔太知道佢地揀嘅準則係咩,但係大家有冇覺得邊個公廁都應該榜上有名?

係咪因為冇旅客所以凌霄閣先乾淨左

引用:
原帖由 Shipon 於 2022-11-18 16:12 發表
原來有個世界廁所日!
香港廁所協會於今日公布「2022香港最佳公廁選舉」,得獎名單包括來自食環署、大型商場及港鐵旗下的公廁。協會亦公布了本港最急待改善的公廁名單,要求政府正視跟進。

頭3位
山頂凌霄閣
...
成班刁民交野公園流動公廁想點改善、人家清潔工陪埋你行山好唔好

陳志全議員表示非常關心

最佳大型商場廁所 - 圓方,太古廣場

急待改善係咪即係最污糟

引用:
原帖由 Shipon 於 2022-11-18 16:12 發表
原來有個世界廁所日!

頭3位
山頂凌霄閣
...
整得靚都冇用
香港人出名冇公德心

尖沙咀站有公廁?

引用:
原來有個世界廁所日!

頭3位
山頂凌霄閣
...
林村嗰個

林村間餐廳旁邊的公廁好靚

引用:
原來有個世界廁所日!

頭3位
山頂凌霄閣
...
鴨記居然唔上榜

引用:
原帖由 kwma 於 2022-11-18 17:34 發表

成班刁民交野公園流動公廁想點改善、人家清潔工陪埋你行山好唔好
最好有流姑姑同洗鮑魚服務

現今老年人好多人都
好怕去街,因為搵公
廁好不便。

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-11-18 17:42 發表
最佳大型商場廁所 - 圓方,太古廣場
呢兩個真係OK, 感覺上前者人流係多過後者, 不過真係好乾淨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]