• 瀏覽: 24,580
  • 回覆: 136
  • 追帖: 3
居屋可買十成或4成,公屋唔算自己間屋

居屋可買大d,公屋等佢分,一人一百呎

居屋保值 因應市場樓價可升跌,   公屋便宜租金

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2022-11-19 20:11 發表
公屋咩人都有,鄰居質素差d,無買連個密碼都話比人知

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2022-11-19 20:11 發表
自己買左居屋私樓點會爆個密碼比人知或者要拍卡

引用:
原帖由 連續笨拙的羊羊 於 2022-11-19 20:08 發表
真心話,住居屋/公屋一9樣,上下左右都係住撚埋嗰啲流氓、市井、文盲、神經質、精神病、黑五類、下三流、流鶯、毒友、監躉罪犯。瘋婦/癲佬不分日夜撕裂式大叫,再唔係就聚眾吵鬧互DLM。門口看更就神神化化/玩自閉,持劣質看更證又話係保安(沒專上培訓),公屋都算、居屋幾千萬管理費又係咁.

公屋管理-阿公全包, 住戶唔屎煩
居屋管理-多年來黑社會滲透, 每選業主法團委員/代表 都分派分堂口恐嚇,鬧事,圍毆,無日安寧.
所以住居屋不如住公屋,二選一「公屋勝」
.

引用:
原帖由 連續笨拙的羊羊 於 2022-11-19 20:08 發表
居屋 可以包賺錢! 賺百零萬 等閒事⋯⋯

你唔係呀!

居屋住舊左要重建咁點計

引用:
係你唔係你

租公屋班人不顧後果破壞大廈,成居屋業主就會保護自己財產物業

我朋友一個人住700呎居屋 買入價好似話200多萬

住居屋溝女都容易些,住公屋啲女會嫌棄

💰

公屋90%是低端人口
居屋50%是低端人口

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]