• 瀏覽: 2,827
  • 回覆: 33
+4
想請教大家係香港邊度買器材?

淘寶

淘寶的貨有伏,啱啱買咗對A貨唖鈴包膠部分有氣泡的,眼睇唔到用手摸先摸到有空心位.

引用:
原帖由 MMA0817 於 2022-11-21 22:57 發表
想請教大家係香港邊度買器材?
武X武術健身運動用品XX公司。

淘寶+1
香港正貨賣得貴過大6, 而大6又會有山寨版

除非係好專門大6抄唔到/抄唔足既至會幫襯美國

引用:
原帖由 大隻老系你 於 2022-11-22 16:19 發表

係邊度??

引用:
原帖由 大隻老系你 於 2022-11-22 16:19 發表

我睇過佢網頁,無GYM嗰種一體化包膠啞鈴,香港又買唔到,我玩好重要掉啞鈴的,唔可以用組合式啞鈴,仲有組合式啞鈴兩邊有支柄唔可以用大脾上膊和上椅推胸,我玩好重的.

引用:
原帖由 arbut0419- 於 2022-11-22 17:48 發表
淘寶+1
香港正貨賣得貴過大6, 而大6又會有山寨版

除非係好專門大6抄唔到/抄唔足既至會幫襯美國
的Bar都係一個大問題,正版美國貨1.4米都要幾千蚊一支,買唔起,國產負載太低,信唔過佢.

引用:
原帖由 MMA0817 於 2022-11-22 23:19 發表

的Bar都係一個大問題,正版美國貨1.4米都要幾千蚊一支,買唔起,國產負載太低,信唔過佢.
唯有少少咁加重, 用到某重量見到微微變型至算

附件

未命名.jpg(180.96 KB)

引用:
原帖由 arbut0419- 於 2022-11-22 23:32 發表

唯有少少咁加重, 用到某重量見到微微變型至算
曲Bar未必會買,1.4米直Bar算了,推膊拉背三頭都用到,二頭係無曲Bar咁就手但都用到,拉背硬拉可以做好重的,300磅好勉強.

引用:
原帖由 MMA0817 於 2022-11-22 23:16 發表

我睇過佢網頁,無GYM嗰種一體化包膠啞鈴,香港又買唔到,我玩好重要掉啞鈴的,唔可以用組合式啞鈴,仲有組合式啞鈴兩邊有支柄唔可以用大脾上膊和上椅推胸,我玩好重的.
powerblock呢?

引用:
原帖由 arbut0419- 於 2022-11-22 23:50 發表

睇過好似無高負載1.4米Bar?

引用:
原帖由 MMA0817 於 2022-11-22 23:38 發表

曲Bar未必會買,1.4米直Bar算了,推膊拉背三頭都用到,二頭係無曲Bar咁就手但都用到,拉背硬拉可以做好重的,300磅好勉強.
直杆間店標680KG

引用:
原帖由 arbut0419- 於 2022-11-22 23:50 發表

powerblock我買咗佢嘅負重腰帶,質素好好可惜腰圍好闊非常鬆,係GYM咁多大隻佬鬼佬的負重腰帶都係啱啱好,唔明點解做咁大腰圍?肥佬點做單槓引體上升?我真係未見過囉,仲要用負重腰帶?唔明的大陸廠家有無用腦諗嘢的?

引用:
原帖由 arbut0419- 於 2022-11-22 23:55 發表

直杆間店標680KG
1.4米?有無Link?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]