• 瀏覽: 8,717
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
  • 分享: 1
+2
本主題由 mook999 於 2022-11-24 10:06 打開


C朗拿度去年夏天「回家」,返回曼聯一幕令不少球迷高興。想不到僅僅年半,這名葡萄牙超級球星與紅魔鬼的關係再有裂縫,全因早前一個爭議性訪問。
曼聯官方網站在周二深夜宣布,與C朗拿度達成解約共識,即時離隊。

曼聯在香港時間周二(22日)深夜透過官方網站宣布,與C朗拿度達成解約共識,即時離開曼聯,與曼聯的童話告一段落。

曼聯與C朗的分手聲明,只得簡短的67隻字,紅魔鬼感激C朗兩度效力曼聯的貢獻,並祝願他的家庭在未來安好。曼聯強調,球隊所有人將保持專注,在坦赫格的帶領下繼續朝成功的方向邁進。

在「分手」聲明公布後,C朗同樣發布聲明,表示與曼聯溝通後,達成共識提早結束合約,並再向曼聯球迷示好,「我愛曼聯與曼迷,這一點永遠都不會變,我同時認為這是個適當的時機尋求新挑戰,我祝願曼聯在今季及未來取得成功。」



卡塔爾世界盃開鑼前,C朗拿度接受英國名嘴摩根(Piers Morgan)專訪,內容充滿爭議性,狂數曼聯不是,直言重回曼聯後「被背叛了」,同時直指主帥坦赫格不咬弦,明言「永遠不會尊重坦赫格」,似乎與紅魔鬼「擘面」也是時間問題。

https://www.hk01.com/即時體育/839352 ... 即時解約-官方分手聲明僅得67字-英超

咁C朗搵到好人家未?



如果曼聯畀佢話到咁都唔解約,曼聯真係好愛佢
可惜事實唔係



67就搞掂阿朗,輕鬆


費爵爺點講?


[隱藏]
引用:
原帖由 假波多 於 2022-11-23 10:58 發表
費爵爺點講?
喪子之痛



曼聯有冇CR7都係英冠水平


即係要唔要賠錢


引用:
原帖由 假波多 於 2022-11-23 10:58 發表
費爵爺點講?
費爺好似潛咗水



雙輸


[隱藏]
引用:
原帖由 deerubber 於 2022-11-23 11:36 發表
即係要唔要賠錢
一句都冇提過,似要多又唔想俾人知



無條件轉會對雙方都係最好
雖然曼聯收唔到轉會費
但亦慳返半年工資
C朗要搵下家亦少咗一層顧慮



曼聯好冇品,暗串c朗係67


終於都分手


唔明點解當初要簽佢??


[隱藏]
引用:
原帖由 ANTIPENALDIAN 於 2022-11-23 10:41 發表
67就搞掂阿朗,輕鬆
呢個數字好襯朗朗



鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]