• 瀏覽: 15,848
  • 回覆: 290
+8
本主題由 4仔太郎 於 2022-11-24 08:41 移動
小粉紅乜Q都話世界第一,有料先得架!

雖然我明知你抽水,不過真心講句中國足球落後日韓太多,可能要多幾十年先會追到

日本足球人口過一百萬....我國足球人口不足十萬.....
日本小學生全國聯賽已經係世界規模最大的少年賽事....中國小學生全國聯賽完全唔入流...

我國都係要走小球路架啦....足球呢D要四五十年發展既不適合......

引用:
原帖由 yuennike 於 2022-11-23 23:13 發表
雖然我明知你抽水,不過真心講句中國足球落後日韓太多,可能要多幾十年先會追到
日本隊和南韓隊踢波最講團結精神,球員落場,完全係享受足球比賽。唔似大陸咁Q商業化,成日以為有十四億球迷支持!

引用:
原帖由 超級怪天才 於 2022-11-23 23:19 發表

日本隊和南韓隊踢波最講團結精神,球員落場,完全係享受足球比賽。唔似大陸咁Q商業化,成日以為有十四億球迷支持!
唔通英超唔商業化?
歐聯唔商業化??
唔商業化,歐洲球星們出既糧邊個俾???

國足係俾14億球迷鬧多過支持喎...你去左邊個頁面??

中國係廢嘅,你睇邊個領導就知啦

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-11-23 23:15 發表
日本足球人口過一百萬....我國足球人口不足十萬.....
日本小學生全國聯賽已經係世界規模最大的少年賽事....中國小學生全國聯賽完全唔入流...

我國都係要走小球路架啦....足球呢D要四五十年發展既不適合......

唔通真係要主席落場教踢波?

引用:
原帖由 yuennike 於 2022-11-23 23:13 發表
幾十年幾十年前古廣明年代高過日本,而家重要倒退,中超又爆埋廠,都唔知要幾多個幾十年咯

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-11-23 23:21 發表

唔通英超唔商業化?
歐聯唔商業化??

歐洲波、南美波出晒名黑啦
但中國國內聯賽都唔弱!

引用:
原帖由 borofans 於 2022-11-23 23:24 發表

幾十年幾十年前古廣明年代高過日本,而家重要倒退,中超又爆埋廠,都唔知要幾多個幾十年咯
又唔覺那些年佢地高過日本喎,有冇例子或數據可以參考下?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-11-23 23:21 發表

唔通英超唔商業化?
歐聯唔商業化??

日本隊真係打得好,踢波又乾淨,貫徹始終

引用:

唔通英超唔商業化?
歐聯唔商業化??

你咁又唔公道喇
人地係搞起左呢項運動,先加入商業化操作去增加資源

相反班巨嬰係由第一秒已經諗點貪點食大份啲,完全唔同玩法

引用:
落後幾百年就差唔多

引用:
原帖由 超級怪天才 於 2022-11-23 23:09 發表
小粉紅乜Q都話世界第一,有料先得架!
比利時

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]