• 瀏覽: 2,500
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
呢幅眼鏡扔左佢算啦

引用:
原帖由 萬家懷舊的名錶 於 2022-11-24 05:15 發表
呢幅眼鏡扔左佢算啦
支持扔眼鏡

引用:
原帖由 明日師弟 於 2022-11-24 05:16 發表

支持扔眼鏡
幾年沒用到。。。唔扔有咩用

引用:
原帖由 萬家懷舊的名錶 於 2022-11-24 05:18 發表

幾年沒用到。。。唔扔有咩用
所以支持你

引用:
原帖由 萬家懷舊的名錶 於 2022-11-24 05:15 AM 發表
呢幅眼鏡扔左佢算啦
今次係有 IMAX 3D 版
明日有預售

引用:
原帖由 Bobic 於 2022-11-24 17:49 發表

明日有預售
呀。。。岩岩扔左

引用:
原帖由 萬家懷舊的名錶 於 2022-11-24 06:02 PM 發表

呀。。。岩岩扔左
問吓朋友仲有冇
如果唔係唯有再買

證明阿凡達2偷工減料,粗制濫造,食老本呃錢。

引用:
原帖由 Bobic 於 2022-11-24 17:49 發表

明日有預售
擺IMAX 3D版我唔反對,因為有啲觀眾對視覺質素係有較高要求,有多個選擇比觀眾係好。

但想當日阿凡達1嘅年代,院方狂推3D,幾乎所有荷里活特技大片,除左Imax 3D版外,一般3D版都佔左絕大部份場次,2D版得返啲垃圾時間,明迫觀眾睇3D,當年香討都好多版友有怨言。

近年終於變返主力2D場,唔見有幾多版友提出要睇3D,可見2D已滿足好多電影迷嘅要求。

引用:
原帖由 一人行 於 2022-11-25 05:17 AM 發表

IMAX 3D版我唔反對,因為有啲觀眾對視覺質素係有較高要求,有多個選擇比觀眾係好。

但想當日阿凡達1嘅年代,院方狂推3D,幾乎所有荷里活特技大片,除左Imax 3D版外,一般3D版都佔左絕大部份場次,2D版特返啲垃圾時間,攞明迫觀眾睇3D,當年香討都好多版友有怨言。

近年終於變返主力2D場,唔見有幾多版友提出要睇3D,可見2D已滿足好多電影迷嘅要求。
所以依家想搵一套 3D 電影都難
我睇返舊相,對上一套係睇 3D 已經係新蜘蛛俠2,仲要係試沙田 REALD 戲院
記憶中係呢套之後都已經好少有3D
記得嗰一期唔記得邊套望過同一間院,3D 場次賣飛情況慘過 2D 好多
之後D戲院都極少推 3D, 連 MX4D 嗰D都少咗個D
IMAX 更加係復仇者4之後都變晒 IMAX 2D

我自己就幾享受 3D 版,當然係 IMAX 效果會好好,普通字幕 3D 就把鬼
今次阿凡達唔同,佢嘅 IMAX 3D 應該係高層次好多
值得入去試吓嘅

引用:
原帖由 萬家懷舊的名錶 於 2022-11-24 05:15 發表
呢幅眼鏡扔左佢算啦
你尼富眼鏡吾啱用架啦,我上個月睇阿凡達imax版,戲院都係免費派眼鏡

可能3D電影成本大,電影公司少制作3D電影,如果係大片有3D過引好多

MCL 院線已開始預售, 但旺角新世紀 IMAX 3D 好似仲未開售.  
識睇一定睇 IMAX 3D, 呢類經典電影10年都未必有一套.

引用:
原帖由 eb1815 於 2022-11-25 13:37 發表
MCL 院線已開始預售, 但旺角新世紀 IMAX 3D 好似仲未開售.  
識睇一定睇 IMAX 3D, 呢類經典電影10年都未必有一套.
個人嚟講,阿凡達1之後10年,有好多套電影我都覺得好睇過阿凡達。

製作上阿凡達可能真係經典,但主題只係荷里活一貫嘅外星特技科幻片,最重要係劇情上真係冇乜特別之處。

睇戲主要係睇劇情,劇情比阿凡達曲折感人嘅作品多的是,我覺得嗰啲電影仲經典。

我睇3D通常係屋企用投影睇,最近睇嗰度係雷神奇俠4:愛與雷霆!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]