• 瀏覽: 18,477
  • 回覆: 128
  • 追帖: 1
+5
利申:戒賭好耐 以前都話會打假波做假先輸 但真係睇開波 研究開足球既人 都會知德國打日本戰績一向非常一般 你唔信可以上網查下 好多人話德國輸驕傲輕敵所以先輸 甘我又反問下 唔通所有爆冷賽果都係強隊驕傲輕敵嗎?答案心中有數

德國強既地方有兩個
1 球員團結 識交比隊友
2 球員戰術執行力強 能做出不同應變策略
其實以前仲有3 就是高空戰術真係好勁 但近年已慢慢沒落 反而多左打拜仁式既迫搶同反攻

我睇到唔少網媒紛紛恥笑或指責魯迪加跑姿 標題主觀嘩眾取寵 我看到真係得啖笑 單憑一個跑姿可以yy出甘多野 仲爭相指責魯迪加 踢波都要講標準姿勢?唔夠標準就係睇唔起對手?好X串 嗱 啲種咪典型既勝利球迷或者忽然球迷囉 

從德國陣容去看 教練選人編向拜仁式打法 而放棄左德國傳統式高中鋒打法 甘好馬後砲甘講 陣容排陣緊係好有問題 你德國冇高佬以己之短攻敵之長 用自己最弱項既地面傳控同日本仔最強既優勢傳控pk 結果可想而知 夏維斯放最前直接可以話隱形 

德國死因我認為有以下
1 用自己最弱既地方打人最強既地方 教練選人排兵佈陣極有問題 
2 冇一個真正意義上可以掌控全局既中場
3 心態上過於放鬆 放鬆不等於輕敵 只是覺得唔需要打甘辛苦 冇必要過度迫搶 簡單講就係集中力煥散問題
4 弗歷克見到被追平時冇好好做到即場臨場調整

太老啦

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2022-11-24 11:12 發表
利申:戒賭好耐 以前都話會打假波做假先輸 但真係睇開波 研究開足球既人 都會知德國打日本戰績一向非常一般 你唔信可以上網查下 好多人話德國輸驕傲輕敵所以先輸 甘我又反問下 唔通所有爆冷賽果都係強隊驕傲輕敵嗎?答案心中有數

德國強既地方有兩個
其實以前仲有3 就是高空戰術真係好勁 但近年已慢慢沒落 反而多左打拜仁式既 ...
波係圓嘅

引用:
原帖由 淀湖觀園 於 2022-11-24 11:21 發表
太老啦
德國球員個人能力一向較為平庸 佢地偏向戰術執行同把握機會 打團結足球 依家既德國我個人感覺欠缺一個可以控制中場帶領團隊既大腦 

明放水。

輸波係因為冇得戴彩虹臂章

附件

21f09b7df6dc58bc130c14a7c94730b7.jpg(92.98 KB)

以波論波 我覺得根據風格 日本仔下場打哥斯達黎加將會苦戰 日本而且會和或者輸 哥斯達黎加下場已經係死士 光腳不怕穿鞋的 而且人地唔會好似德國甘on9同你慢慢搓打傳控足球 一係就瘋狂高壓迫搶 一係就先死守半場 再打反攻 

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-11-24 12:13 發表
明放水。
唔關事 自己看番德國打日本甘多年既往績 球隊風格問題 

嘩眾取寵! 雖跑姿係怪怪 ... 
但佢係羅馬/車仔到皇馬都有咁跑, 輸波就爭相指責佢 

德國隊畢嬲靠高大中峯、高路斯、高美斯等、對日本用番呢招就掂硬,點知用廢人夏維斯,就死硬啦

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2022-11-24 12:20 發表

唔關事 自己看番德國打日本甘多年既往績 球隊風格問題 
即係慣性放水。

呢排德仔經濟唔掂,這樣賽果大家懂的,不過要苦了日笨國民了🤭🤭

出夏維斯,學人打假9號位,但中場控傳唔勁

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2022-11-24 11:12 發表

德國強既地方有兩個
其實以前仲有3 就是高空戰術真係好勁 但近年已慢慢沒落 反而多左打拜仁式既 ...
日本係贏自己,唔係靠人才贏

輸波,因為冇得隊啤酒,冇得朴嘢,慘啊~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]